Dit is het logo voor het WK voetbal in Qatar


aty
De wereldvoetbalbond FIFA heeft het officiële logo voor het WK voetbal van 2022 in Qatar gepresenteerd. 

Het logo lijkt op een lus en heeft de vorm van een acht. De lus is wit ingekleurd en bevat rode tekeningen. Het logo werd dinsdagavond onder het toeziend oog van duizenden mensen bekend gemaakt in Doha.

Het symbool moet volgens de FIFA verbondenheid met de hele wereld uitstralen, maar ook verwijzen naar de Arabische cultuur en naar het voetbal. De draaiingen in het logo moeten de rondingen in de woestijnduinen symboliseren, de achtvorm verwijst naar de acht stadions.

Het logo zou ook moeten lijken op de wereldbeker zelf, maar ook op een witte sjaal, een vaak gedragen kledingstuk in de Arabische wereld en de Golfstaten. Met die sjaal wordt volgens de FIFA verwezen naar het feit dat het WK uitzonderlijk in de winter doorgaat.
Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen