Mohamed Salah: "Ik ga vasten tijdens het WK in Rusland"

amoh
In 2014 viel de Ramadan samen met het WK en nu weer met het WK in Rusland. 14 juni begint het WK in Rusland.
Woensdag 16 Mei is de Ramadan begonnen. Een traditie voor moslims, waarin je overdag niet mag eten én drinken. Lastig, als je elke dag moet trainen en 2/3 keer in de week een wedstrijd moet spelen. Welke spelers gaan daar last van krijgen en wat zijn handige manieren om toch te kunnen presteren?
 
Destijds hadden Mesut Özil en Sami Khedira, 2 moslims uit de Duitse selectie, een oplossing gevonden. Op wedstrijddagen werd er wél gegeten en gedronken en die dagen werden na de ramadan weer ingehaald. Volgens de normale regeling kan er bij zwangere vrouwen, kinderen, mensen op reis kunnen of andere speciale gelegenheden een uitzondering worden gemaakt.
 
Spelers op het WK
Deze zomer zullen er meerdere moslims actief zijn. Bij Frankrijk, Egypte, Senegal, Duitsland, Zwitserland enz.. Naast Mesut Özil en Sami Khedira zijn ook Shkodran Mustafi en Emre Can moslim in het Duitse elftal. Bij België doet Marouane Fellaini mee. 
 
Ook Liverpool ster Mohamed Salah doet mee met Egypte aan het WK in Rusland.
 
“Al deze prestaties heb ik te danken aan Allah(god) en ik zal zijn opdracht vervullen met vasten. Ik ga zeker vasten tijdens het WK. Het is niet iets fysieks voor mij, ik zie het meer als Psychisch. Insallah ga ik vasten,” aldus Mohamed Salah.
 
Artikel delen met vrienden:
Reacties (4) 


+: 4655
-: 0
R: 8717
Level 5
+2

Helal sana koçum. Büyük futbolcu ve büyük adamsın :yip:


+: 665
-: 0
R: 1912
Level 5
+2

Helal olsun,
InsAllah zal Liverpool ook van Real winnen want sinds Özil weg is heb ik een hekel aan Real


+: 424
-: 0
R: 1513
Level 5
+2

Helal olsun, ik hoop dat hij de CL gaat winnen deze man verdiend het gewoon haydi Salah maak real madrid kapot!!!

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen