"Turkije is een groot land, wij houden ons niet bezig met kleine dingen"


senolguneswacht
Şenol Güneş, bondscoach van het Turks elftal heeft maandag de onderstaande uitspraken gedaan.
"Voetbal is fairplay. Je speelt het zonder dat je ras, geloof uit elkaar houdt. Het is een spel die mensen bij elkaar brengt. IJsland heeft tijdens het EK en WK sympathie gekregen. Ik ben 43 jaar terug, in 1976 naar IJsland gekomen. Het veld kan hetzelfde zijn, maar de stad is erg veranderd, misschien is het grote geworden, maar de hoofden van mensen zijn kleiner geworden. Mensen waren toen vriendelijk, maar nu zie ik daar niets van terug. Er spelen veel spelers uit IJsland in Turkije. Waar zijn jullie mee bezig? We gaan het niet hebben over de fouten die twee ambtenaren hebben gemaakt. We komen niet voor prive doeleinden naar IJsland, maar we komen als een ploeg die Turkije vertegenwoordigd. Een van de politieagenten heeft mijn paspoort gepakt en begint naar mij te schreeuwen. Je pakt alle crèmes, parfums en telefoons af. Wat ben je aan het doen? Gunnarsson, captain van IJsland zegt dat zoiets ook in 2015 voor IJsland is gebeurd. Daar weet ik niets van. Maar als ze daarom een tegenactie hebben gedaan is nog erger. Turkije is een groot land, wij zijn een groot volk. Wij houden ons niet bezig met kleine dingen."
Artikel delen met vrienden:


Reacties (4) 


+: 4970
-: 0
R: 4116
Level 5
+1

Weet je, ik zou al deze kritiek begrijpen, we nemen dit soort zaken misschien iets serieuzer dan anderen, maar wij hebben laatst nog andermans volkslied uitgefloten.

Vind het maar vreemd dat ze dat dan blijkbaar normaal vinden. Als het Turkse volkslied uitgefloten werd, was de derde wereldoorlog nu begonnen.


+: 5093
-: 0
R: 6139
Level 5

Ik vind dat uitfluiten maar niks en waarom zou je een andere volkslied uitfluiten? ....+: 2425
-: 10
R: 7300
Level 5
+3

Ik weet dat het je pijn doet dat ze gingen fluiten tijdens het FRANSE volkslied Vratje, maar dat wil niet zeggen dat je de gebeurtenissen in IJsland moet bagatellisseren .


+: 19
-: 0
R: 65
Level 2

Destruction 100

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen