Turkse clubs hebben gemiddeld 9 buitenlandse voetballers per wedstrijd laten spelen


sondakika
Zaakwaarnemer Batur Altıparmak heeft onlangs de onderstaande uitspraken gedaan over de buitenlanderlimiet.
"Voordat de buitenlanderlimiet naar 14 werd verlaagd, kwamen er in 2013/14 76 buitenlandse voetballers naar Turkije, 33 gingen een jaar later weg. Toen de limit werd verlaagd naar 14, kwamen er 156 buitenlandse spelers, 91 gingen er na een jaar weg. In 20216/17 kwamen er 167, vertrokken er 109. Als men dit op lange termijn volhoudt, moet jezelf even denken wat voor een consequenties dit zal hebben. Konyaspor heeft gemiddeld, inclusief reservespelers met 7 buitenlanders per wedstrijd gespeeld. De overige clubs met 9 buitenlandse voetballers. Men moet even nadenken waarom men de limiet op 14 heeft staan terwijl de gemiddelde op 9 staat."
 
 
Artikel delen met vrienden:


Reacties (6) 


+: 4013
-: 0
R: 8571
Level 5

Wat de clubs laten spelen boeit niet. Ze moeten de optie hebben om te rouleren. Vandaar ook 14 spelers.

Het is een slechte zaak dat buitenlanders een geld beerput moet voorstellen wat het vaak ook wel is. Maar kwalitatief en mentaal zijn ze verder dan onze Turkse Turken. Nee... Ik kan geen Alper Potuk types meer tolereren. Ik denk ook dat onze Fransman hier geen Tarik meer kan tolereren of onze filosoof Fide een Pektemek.

Kom met iets beters... 12 buitenlanders max... kan ook... maar elke buitenlandse transfer moet 125% kosten. De 25% kan naar de tff gaan. In ruil daarvoor biedt de tff bonus aan per Turkse jeugdspeler die speelt een aantal minuten maakt over 34 wedstrijden (1800 minuten per speler?). Een bonus van 500k TL zou te doen zijn. En jeugdspeler is dan ook 16-21... niet hoger...


+: 2525
-: 10
R: 7694
Level 5
+1

Gs trekt dat gemiddelde omhoog

Die spelen elke mac met 11 buitenlanders+: 9361
-: 0
R: 14426
Level 6
+1

Dus nadat het aantal buitenlanders dat je in je selectie mag hebben omhoog ging, zijn er meer buitenlandse spelers aangetrokken? Heel raar. Deze schulden zijn opgebouwd in de periode voordat je 14 buitenlanders mocht hebben. Maar daar hoor je ze natuurlijk niet over. Wat hem dwarszit is dat hij clubs niet meer kan uitmelken door absurde bedragen te vragen voor zijn Turkse spelers. De financiële situatie van de clubs kan zulke bloedzuigers niks schelen.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5
+1

Ik begrijp niet eens waar deze hele discussie vandaan komt. We hebben dit seizoen een mooie spannende lig waar straks zo aan t eind een hoop spektakelstukke n verwacht mogen worden.. Vooral onderin. Mensen die achter een limiet staan moeten ze verbannen van het Turkse voetbal


+: 2525
-: 10
R: 7694
Level 5

Begrijp je het echt niet of ben je vergeten wat Lucescu gezegd heeft? Erdogan reageerde hier op en alle asskissers in het Tr voetbal begonnen meteen over de buitenlanderreg el om Erdo te pleasen.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen