Officieel: Voorzitter voetbalbond Turkije neemt ontslag


ademd
De voorzitter van de Turkse voetbalbond, Yıldırım Demirören, is opgestapt. De bond accepteerde zijn ontslag.

Yıldırım Demirören was vanaf 2012 de voorzitter van de bond. De reden voor zijn ontslag was het aflopende sponsorcontracten van Iddaa, Misli en Demiroren Holding. 
 
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, görevinden istifa etti. 
 
Demirören istifasını yazılı açıklama ile duyurdu. Yıldırım Demirören açıklaması şu şekilde:
 
"26 Şubat 2012'den beri sürdürmekte olduğum Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığından İddaa, Misli.com'un, Demirören Holding bünyesine katılımından ve sözleşmelerin devri yasal olarak tamamlandığından dolayı görevimden istifa ediyorum.
 
Bugüne kadar şerefle ve gururla taşıdığım bu Milli görevi, Türkiye ve dünya kamuoyunda tartışmalara mahal bırakmamak ve gölge düşürmemek gerekçesiyle bu kararı almış bulunmaktayım.
 
Yedi yıl boyunca Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevimde başka Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerinden ve güveninden dolayı teşekkür ediyorum.
 
Ve birlikte çalıştığımız tüm spor bakanlarına, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerine, kurullarda görev yapan tüm başkan ve üye arkadaşlarıma, milli takım teknik direktörleri ve oyuncularına, bu yolda desteğini esirgemeyen tüm kulüp başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, spor camiasına, medyamıza çok teşekkür ediyorum.
 
Kamuoyuna en derin sevgi ve saygılarımla arz ediyorum"
 
Artikel delen met vrienden:


Reacties (14) 


+: 470
-: 0
R: 1659
Level 5

Eerst Lucescu en Yildirim het gaat de goede kant op


+: 102
-: 0
R: 430
Level 3

Beter grote schoonmaak , niet alleen lucescu heeft gefaald deze man ook oa, we moeten gewoon weer opnieuw beginnen ook het elftal met spelers die nog 4/5 jaar meekunnen+: 4822
-: 0
R: 3959
Level 5

+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Wat kan hem nou de voetbalbond schelen. Hij heeft Iddaa overgenomen. Bundan sonra rahat yok Turk futbolda.


+: 9278
-: 0
R: 13902
Level 6

Dit kon je dus al maanden geleden zien aankomen:
1. Demirören gaat ontslag nemen
2. Fikret Orman gaat zich kandidaat stellen voor de bond
3. Senol Günes wordt bondscoach
4. Guti wordt de nieuwe trainer van Besiktas
5. Serdal Adali wordt de nieuwe voorzitter van Besiktas

1 en 3 zijn uitgekomen. Ik hoop dat alleen nummer 4 hen volgt, want ik wil Orman niet als bondsvoorzitter zien en Adali niet als BJK-voorzitter. Ik heb liever dat iemand als Senes Erzik en anders Hamit Altintop die positie vervullen. Orman mag zich lekker gaan bezighouden met zijn nieuw geopende hotel en Adali met zijn paarden.


+: 2305
-: 10
R: 7057
Level 5

Je was goed bezig tot Hamit Altintop. Heb je die gast wel eens horen praten?+: 9278
-: 0
R: 13902
Level 6

Gaat het om zijn woorden of zijn daden? Hamit legt de vinger op de zere plek, hij is een hele grote naam binnen het voetbal en ik weet zeker dat hij zich zal omringen met de juiste mensen. Demirören kan heel mooi praten, wat heeft hij gepresteerd?


+: 3184
-: 0
R: 5001
Level 5

Je hebt een speler als Nuri Sahin die aan 2 universiteiten heeft geatudeerd waarvaan eentje Harvard (voetbalstudie) . Hamit Altintop is niet geschikt.


+: 9278
-: 0
R: 13902
Level 6

Ok, maar Nuri is nog niet met pensioen.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Hamit Altintop zegt ie xD

Iemand met 0,0 ervaring als voorzitter of als bestuurder aan het hoofd van het Turkse voetbal zetten is op zn zachtsgezecht niet wijs.. Het enige wat die man in zn leven heeft gedaan is voetballen..

Laat m maar eerst ff 10 jaar ervaring opdoen zien we daarna wel verder+: 9278
-: 0
R: 13902
Level 6
+1

Türkoglu had ook 0,0 ervaring, maar hij is wel succesvol als voorzitter van de basketbalbond. YD had 12 jaar ervaring als bestuurder/voor zitter, wat heeft die er van gebakken? Volgens mij denken jullie dat een voorzitter alles in zijn eentje afhandelt, maar daar heeft hij mensen voor aan wie hij delegeert.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Oh dus Turkoglu = geen ervaring = succesvol bij basketball = Hamit = succesvol of zoiets ??

In Turkije gaat in voetbal 100 keer zoveel om als in basketbal. Dat ga je niet toevertrouwen aan iemand met 0,0 ervaring als voorzitter of als bestuurder. Dat laat je over aan iemand met ervaring.

En het delegeren van mensen is niet makkelijk..


+: 9278
-: 0
R: 13902
Level 6

Ok, waarom was je dan tegen Demirören? Hij had 4 jaar ervaring als clubbestuurder, 8 jaar ervaring als clubvoorzitter en 6 jaar ervaring als bondsvoorzitter . Beter kun je toch niet krijgen?


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Een man die met contracten heeft gesjoemeld hoort niet aan het hoofd van een miljoenen organisatie te staan.. Lijkt me vrij logisch ?

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen