Hoeveel schulden hebben Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş en Trabzonspor?


euro
Kicker, de Duitse krant heeft onlangs een artikel gepubliceerd met hierin alle schulden van de vier grote Turkse clubs. Als bron geven de Duitsers aan dat de getallen van Hüseyin Aydın, de voorzitter van de bankvereniging komt.  
Hoeveel schulden hebben Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş en Trabzonspor?
1) Fenerbahçe: 529 miljoen Euro
2) Galatasaray: 447 miljoen Euro
3) Beşiktaş: 413 miljoen Euro
4) Trabzonspor: 178 miljoen Euro
5) Bursaspor: 68 miljoen Euro
Artikel delen met vrienden:


Reacties (27) 


+: 1517
-: 0
R: 3299
Level 5
+2

Er is een heel informatieve en recente video geplaatst op youtube dat gaat over de financiële crisis in Turksvoetbal. Het is Engelstalig maar zeker waard om te kijken om te zien hoe deze schulden in essentie zijn ontstaan.
Link: www.youtube.com/.../


+: 547
-: 0
R: 2054
Level 5

Tifo voebal volg ik ook vaak, super interessante content.

Het is lastig om iets te kunnen zeggen over de cijfers, zonder verdere informatie. Maar een ding is zeker kun je wel bijna zeker weten en dat is dat de schulden te hoog zijn. Clubs moeten echt hun vingers op de knip houden en bestuurders verantwoordelij k houden van hun mismanagement.

Ps. volgens het filmpje heeft Fener trouwens € 621.000,000,- schulden.+: 1517
-: 0
R: 3299
Level 5

Klopt ook, Ali Koc heeft dat bedrag zelf bekend gemaakt.
Vandaar kan je al afleiden dat de video enorm geloofwaardig is.


+: 1999
-: 0
R: 6693
Level 5

Huh? Wacht.. Wat zie ik nou? Fener en Gs veel meer schulden dan Besiktas?

En dan zijn er hier een paar die net doen of alleen Besiktas financiele problemen heeft..

Mondje dicht voortaan


+: 1700
-: 0
R: 3886
Level 5

Besiktas heeft ook financiele problemen, of wil je zeggen dat 413 miljoen euro schuld weinig is?

Gs heeft maar 34 miljoen euro meer schuld dan Bjk en dat vindt jij veel meer.

Trouwens, Bjk heeft de laatste aantal jaren veel meer omzet gegenereerd dan Fenerbahce en Galatasaray.


+: 17942
-: 0
R: 20443
Level 6

Kan jij niet lezen?

Hij zegt “En dan zijn er hier mensen die doen of ALLEEN Besiktas schulden heeft”

Hij zegt hier toch niet dat BJK geen schulden heeft?+: 1517
-: 0
R: 3299
Level 5
+1

@Albatros
FB en GS kunnen omgaan/omspring en met hun schulden omdat ze de 2 grootste zijn, dit in tegenstelling tot BJK die salarissen maanden niet uitbetaalt en erger nog niet te innen cheques uitdeelt.


+: 1999
-: 0
R: 6693
Level 5

Mijn renktas heeft al geantwoord voor mij, beter lezen.

Als je de media moet geloven en een paar figuren hier is Besiktas er het slechtste aan toe maar iedereen weet dat Gs en Fener veel meer schulden hebben. Daar hoor je heel weinig van.. Denk daar maar eens over na..


+: 335
-: 0
R: 685
Level 4
H09

Sizde para yok kardes, kagawaya bile yoneticiler odedi. Hem bu rakamlar gercek degil..


+: 335
-: 0
R: 685
Level 4
H09

--------------- ---------------+: 4
-: 0
R: 18
Level 1
+1

Dat Fener en GS meer schulden hebben dan BJK betekent niet dat de financiële situatie van die clubs slechter zijn. Deze 2 clubs hebben een veel grotere afzetmarkt dan BJK.
Barca en Real hebben ook super veel schulden, (wel een extreem voorbeeld, maar je snapt mijn punt.)

Niettemin is de situatie van Turkse clubs alarmerend. Volgens mij beseft iedereen die zijn gezonde verstand gebruikt dit.


+: 1999
-: 0
R: 6693
Level 5

Heldere uitleg

Dat zeg ik ook nergens, ik reageer juist op mensen die net doen of alleen Besiktas financiele problemen heeft en de salarissen te laat betaalt..


+: 335
-: 0
R: 685
Level 4
+1
H09

paralar nerde fikoooooooooo


+: 1700
-: 0
R: 3886
Level 5

@Alba

Sorry, dan heb ik dat verkeerd gelezen inderdaad.


+: 9067
-: 0
R: 13633
Level 6

Totale schuld van de grote 4: 1.5 miljard euro. Basaksehirin parasi nereden geliyor len mq. De supporters kunnen zich beter druk maken om dit getal. Welk geld hebben de topclubs de laatste 15-20 jaar uitgegeven? De overheid neemt de schulden nu over, heel leuk, maar ze moeten met strenge voorwaarden komen zodat dit niet weer gebeurt. Anders blijf je aan de gang.

Er moet in ieder geval een salarisplafond komen voor de clubs. Bij ons wordt er bijvoorbeeld iets van 50 miljoen aan salarissen betaald, exclusief premies, bonussen, imagorechten en al die andere onzin. In totaal kom je dan zeker uit tussen de 70-80 miljoen.

Buitenlanderslimiet van 8, selectie mag uit max 25 spelers bestaan. Voor iedere extra buitenlander die je haalt, dus bovenop die 8, moet je een jeugdspeler bij je selectie halen. De jeugdspelers moeten allemaal 23 jaar of jonger zijn, zodat een speler als Necip niet meer als jeugdspeler wordt geteld.

Zo kun je nog meer constructies bedenken om Turkse talenten meer kansen te geven, het enkel invoeren van een limiet zonder enige voorwaarde zal niks uitmaken. Het enige wat onze idioten doen is roepen dat het volkslied niet wordt gezongen omdat er 11 buitenlanders op het veld staan. Maar als een of andere Afrikaan onder de Turkse vlag meedoet aan het WK hardlopen, hoor je ze niet.+: 1517
-: 0
R: 3299
Level 5

Clubs willen de 3 punten nu alleen voor het geld, alles draait bij de clubs om soep van vandaag te eten zodat ze morgen niet honger leiden. Vandaar dat de visie en Turksvoetbal in het algemeen nooit vooruitgang boekt.

Ik zou voorstellen (als ik bij TFF zou werken) om een premiesysteem op te richten waarbij elke ploeg die jonge spelers opstelt voor X aantal minuten (onder de leeftijd van 23 of een andere grens en speeltijd bepalen) bij elke wedstrijd extra premie krijgt (vb. per jonge speler 150.000 lira extra). Dit zou de clubs aanmoedigen om jonge spelers op te stellen aangezien ze hiermee inkomsten genereren.


+: 9067
-: 0
R: 13633
Level 6

Volgens mij is dat premiestelsel er al. Clubs moeten geld afstaan voor iedere buitenlander en ze ontvangen een premie voor de minuten die jonge spelers op het veld staan. Maar dat bedrag is een schijntje vergeleken met de winstpremies en de inkomsten uit Europa, daarom is dat alleen aantrekkelijk voor de kleintjes. Belonen haalt niks uit, je moet ze dwingen. Geen democratie maar een dictatuur, dat is wat het Turkse voetbal nodig heeft.


+: 4158
-: 0
R: 3590
Level 5
+1

Ya limitini s...igim geef desnoods beloningen voor het opleiden en opstellen van talenten. De limiet moet compleet weg als we kwalitatief voetbal willen zien. Dan moeten de Turken ook harder werken voor een basisplaats en kunnen ze hun opleiding makkelijker vervolgen in Europa. Dit is een win-win voor iedereen, en iedereen weet het.

En doe niet alsof Basaksehirs situatie normaal is. Ik heb persoonlijk ook geen schulden maar je ziet me geen miljoenenaankop en doen. Ze zijn niet groot genoeg voor zulke uitgaven.


+: 9067
-: 0
R: 13633
Level 6
+1

Kijken hoe lang het gaat duren voordat je eindelijk accepteert dat er een limiet aan komt. In iedere competitie heb je voorwaarden, geen enkele club kan zijn gang gaan dus een wereld zonder een limiet, zonder beperkingen bestaat niet. Zelfs in Engeland is dat niet het geval. En in mijn voorbeeld is er geen echte limiet, je mag nog steeds 13-14 buitenlanders halen maar daar staat wel tegenover dat je jeugdspelers ook de kans moet gaan geven. Die beloningen die jij opnoemt geven ze dus al zoals ik boven heb aangegeven. Maar de clubs die er echt wat aan doen zijn op een hand te tellen. En we weten allemaal dat de enige reden dat de clubs nu wel opleiden en scouten komt door de slechte financiele situatie. Als er weer een beetje geld binnenkomt, zul je zien dat het ze niks meer kan schelen. Dat moeten ze voorkomen.

Ik zeg overigens nergens dat het normaal is wat Basaksehir doet. Ik heb al eerder gezegd dat ze dezelfde risico nemen die de topclubs al jaren nemen, ze rekenen op het kampioenschap en CL-inkomsten maar waarom wordt er nu wel zo'n groot probleem van gemaakt? Deze schulden van de topclubs zijn niet in 1 of 2 jaar opgebouwd, hier gaat een lange periode aan vooraf en toen kon het niemand wat schelen. Dan moeten mensen ook niet hypocriet gaan doen door nu wel hun mond open te trekken.+: 3769
-: 0
R: 8059
Level 5
+1

Bona Fide

De schulden van Fener zijn in 7 jaar tijd flink uitgebreid. Dat is wel een korte jaar. Maar in tegenstelling tot Başak heeft Fener tussen 2008 en 2015 een gemiddelde transferbalans van -20 miljoen euro. Başak kan dat nog niet. Bij elke gemiste kampioenschap wordt de druk groter en de risico's uitgebreider. Ze hebben langer maar de situatie waar ze in zitten is een tikkende tijdbom. Als ze de club niet aan een rijke Arabier gaan verkopen zijn ze genakt. Een kampioenschap lost niet alles op.


+: 4158
-: 0
R: 3590
Level 5
+1

@Bona Fide, ik parafraseer mezelf uit de topic over Donk:

Ik zeg niet dat een limiet niet in hun agenda staat, maar zonder discussie, zonder een gevecht gaan zit dit never nooit kunnen invoeren. Ik zie genoeg tegenstand, niet alleen tussen de supporters, maar ook tussen mensen met een stem in de voetbalwereld.

Ik accepteer pas dat mensen gelijk hadden over de limiet als wij als club akkoord gaan met een wijziging. En dan nog weet ik niet wat mijn persoonlijke reactie zal zijn. Ligt aan de limiet. Maar ik verwacht het sowieso niet.


+: 9067
-: 0
R: 13633
Level 6
+1

Vattier,
ik heb ook liever dat het huidige aantal wordt gehanteerd, maar tegen een soortgelijke constructie als die van mij zeg ik zeker geen nee. Zolang ze maar niet weer met die 6+2+2 onzin of iets in die richting komen. Daar hebben we niks aan. Als er echt een idee achter zit, zul je mij niet horen klagen.

Volgend seizoen zal die niet direct ingevoerd worden, ze moeten de clubs de tijd geven om zich daarop voor te bereiden, het zal waarschijnlijk ook geleidelijk gaan. Maar nu de overheid alle schulden over gaat nemen, clubs financieel in een hele slechte situatie zitten en Europees succes uitblijft, hebben de voorstanders (waaronder de overheid dus) een sterkere positie.

Selcuklu,
geen enkele club kan dat of heeft dat gekund, dat zien we nu. Wat jij zegt geldt ook voor ons, toen FO in 2012 voorzitter werd, bedroeg de totale schuld iets van 500 miljoen TL. Nu is het 2 miljard TL. Sneeuwbaleffect , de sneeuwbal was heel klein (7 jaar geleden), die is gaan rollen en nu is die zo groot. Maar de sneeuwbal ontstond al voor die periode waar jij het over hebt, die ontstond toen Fener 14-15 miljoen betaalde voor 1 speler (Anelka, Guiza) en iedereen hoge salarissen gaf. En nu heb je een situatie waarbij de jaarlijke rente een paar honderd miljoen TL is.


+: 3769
-: 0
R: 8059
Level 5
+1

Zoals ik al zei: 2008-2015

Sinds de verloren titel in 2008 is Aziz van het pad af gegaan. Adamin her yaptiği hata. Vooral in het periode dat Aykut er was was schandalig. Moet je is zien wat er is uitgegeven tussen juni 2009- januar 2013.

Beşiktaş was ook niet de minste. Tabata en Ismail samen kostten 13 miljoen Euro. Antep hayrini görmedi iflas etti.

Dedikleri doğruymuş. Beşiktaşla uğraşan iflas edermiş.


+: 3769
-: 0
R: 8059
Level 5
+1

Gala heeft zo'n 150-200 miljoen euro tegoed dacht ik. Dus hun schulden worden op papier minder. Dit is hun totale schuld. Dus al die Riva inkomen gaat nu naar Ziraat.

Fener heeft belachelijk veel schulden. Ik vraag me af waar onze inkomen naar toe gaat. We zouden tot minimaal 2021 geen inkomen krijgen.


+: 1517
-: 0
R: 3299
Level 5

Ik hoop dat FB vastgoed heeft om te verkopen want anders zijn we de pineut.+: 17942
-: 0
R: 20443
Level 6

Koçtaşı satarsiniz


+: 3769
-: 0
R: 8059
Level 5
+1

Vastgoed hebben we. Maar we kunnen het niet verkopen. Alles staat onder hypotheek.

Dit betekent dat we onze vastgoed ook niet kan verkopen. Gaat tot 2020 of 2021 duren tot we vastgoed kunnen verkopen.

@Albatros

Miko maşkan riva'yi almadi mi daha?

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen