Hoe gaat de Ziraat Bank de Turkse clubs redden van faillissement?


ziraat123
Hüseyin Aydın, directeur van de Ziraat Bank heeft onlangs de onderstaande uitspraken gedaan over de herfinanciering van de schulden van de Turkse clubs.
"De grote Turkse clubs hebben jaarlijks een inkomen van ongeveer 600 miljoen TL. De Süper Lig is de tiende waardevolste competitie van de wereld. Problemen die nu spelen, zijn vroeger ontstaan door wanbeleid. Clubs hebben inkomen en uitgaven. Ze hebben ook rentes van schulden die ze moeten betalen. Op dit moment betalen ze de rentes met geleend geld. Ze moeten ook de schulden kunnen betalen in plaats van de rentes. Clubs hebben geen controle meer over hun schulden. Alle clubs gaan hun schuldenpost naar ons brengen. Wij willen als leider bank dit probleem gaan coördineren. Wij gaan met elke bank of persoon waar de clubs schulden hebben om tafel. Wij willen dit probleem oplossen, zodat de clubs alle salarissen op tijd kan betalen aan hun werknemers en ze weer een gezond bedrijf kunnen worden."
Artikel delen met vrienden:


Reacties (8) 


+: 860
-: 10
R: 2399
Level 5

Niemand doet iets gratis. Wat krijgt de bank hiervoor terug?


+: 3142
-: 0
R: 4856
Level 5

Als de clubs failliet gaan gaan de banken ook kapot :P, want van een kale kip kan je niks meer plukken.

Er komt gewoon een gunstigere betaling en de TFF krijgt meer macht over de clubs. Samen met de TFF en de banken gaat elk club een jaarlijkse budget krijgen die ze niet mogen overschrijden.
Win win voor de staat.+: 1491
-: 0
R: 3264
Level 5

Beter, want die interesten voor de lening bij sommige banken en factoringbedrij ven zijn tussen de 20-50 procent. Dat is gewoon overdreven hoog en onmogelijk om af te lossen. Beter 600 miljoen euro schuld bij 1 bank met vaste rentepercentage die je op lange termijn aflost. De schuldenberg wordt ten minste overzichtelijk.


+: 9
-: 0
R: 34
Level 1

Dit klinkt waarschijnlijk voor velen hier een gunstige oplossing, naar vergis je niet! In feite betekend dit dat Ziraat + TFF de baas worden van de voetbalclubs. Dit betekend dat zij ook kunnen zeggen wie kampioen moet worden per seizoen..


+: 1673
-: 0
R: 3835
Level 5

Dat wordt nu ook al beslist door de TFF.


+: 17839
-: 0
R: 20240
Level 6

Dat FB in de degradatiezone staat ook zeker :P+: 9
-: 0
R: 34
Level 1

Nou lijkt me niet dat de TFF besluit wie er kampioen wordt.
Misschien dat er soms wel een vinger tussen zit, maar meer niet iig.
geld ook voor de degradatiezone, tupcu is wel een besiktas aanhanger in hart en nieren, maar het komt absoluut niet door hem dat wij er nu zo slecht voor staan.


+: 1673
-: 0
R: 3835
Level 5

@Alba

Sssstt. :P

@Fbser

Demirören is ook niet de reden waarom Fenerbahce er zo slecht voor staat, maar ik geloof nog steeds dat de TFF beslist wie er kampioen wordt. I.i.g helpen ze sommige clubs graag een handje.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen