Video: Verbod op gratis plastic tasjes in Turkije: Neem je toch een ezel mee!


esek
Offtopic: Het verbod op een gratis plastic tasje in de winkel in Turkije is een succes.
Het overgrote deel van de consumenten neemt nu zelf een tas mee, maar er zijn beelden verschenen dat men ook een ezel kan meenemen om een aantal centjes te besparen op de plastic tasjes. Bekijk de onderstaande videobeelden.
 
 
Artikel delen met vrienden:


Reacties (21) 


+: 17839
-: 0
R: 20240
Level 6
+3

Turken en dan voornamelijk de Turken die in Turkije wonen zijn echt nummer 1 in overdrijven. Niet te geloven. Als je het niet kunt permitteren om een tas van 25 cent te kopen, neem wat tasjes mee van huis. Als je thuis niets hebt, geef 1x geld uit aan plastic tasjes en bewaar ze. Maar nee, van kruiwagens tot aan ezels, straks ook nog een hijskraan en bulldozer en we zijn weer compleet.


+: 465
-: 0
R: 1626
Level 5
+1

Dom volk dit is waarom de meeste Marokkanen en Nederlands ons uit uitlachen door dit soort onzin+: 11
-: 0
R: 5
Nieuw

Dat Nederlands ons soms uitlachen begrijp ik nog wel beetje, maar Marokkanen hahah dat zijn pas ezels toch :lol:


+: 10977
-: 0
R: 11084
Level 5
+2

Nog een redenen waarom we de Eu niet binnen komen.

Turkije is gewoon net als Rusland.


+: 860
-: 10
R: 2399
Level 5
+1

Tuurkei numur 1, iedereen jalluurs op Tuurkei


+: 370
-: 0
R: 464
Level 3

alkole zam , sigaraya zam , posete zam , yicecek-icecege zam , elektrik ve dogalgaza daha yeni %40 zam geldi, her boka zam . Insanlar artik uyaniyor bu devlet ne bok oldugunu yavas yavas anlamaya basliyorlar. 25 Kurus is niks voor een poset maar het is niet gedaan voor de cevre, maar omdat iemand er geld aan moet verdienen 15 kurus gaat naar de devlet . Hazreti erdogan'in tandigi bir kisinin kesin bir poset fabrikasi vardir o yuzden yapmistir.+: 4680
-: 0
R: 8889
Level 5
+1

@3yildizFB wil je zo graag dan de EU in jochie?


+: 4680
-: 0
R: 8889
Level 5
+1

@IyigundeKotuGu ndeGalatasaray Hollanda'da hiç zam yok değilmi? Gaz fiyatı düştü kdv çok şükür düştü. Burda poşet Allah şükür bedava. Allah şükür burda zam yok. :facpal:


+: 370
-: 0
R: 464
Level 3
+2

Ga Nederland niet vergelijken met Turkije aub :facpal: :facpal: :facpal: :facpal:


+: 4680
-: 0
R: 8889
Level 5

Hoezo wonen er in Nederland geen mensen dan? :facpal:+: 370
-: 0
R: 464
Level 3

.... kan verwijderd worden.


+: 370
-: 0
R: 464
Level 3
+1

Hollanda gelismis bir ulke, Turkiye gelismekte olan bir ulke ve boyle devam ederse gelismemis ulke olacak cunku sanayi iyice zayifladi cogu malzemelere zam geldigi icin uretim nerdeyse yapilmiyor ve dis ulkelerden ithalat yapiliyor tarim dersen zaten ölmüs durumda. Hollanda'daki yasayan insanlarin alim gucu 1000 kat daha iyi simpele voorbeeld ga ervan uit dat iemand in Nederland die miniumloon verdient niks gaat uitgeven en een Iphone xs gaat kopen die kan het al binnen 3 weken werken al hebben, iemand in Turkije moet
er 7.5 maanden voor werken om die iphone xs te kopen. Yani ekonomik ( Ithalat- ihracat farki ve alim gucu farki) acisindan bakarsan bu iki ulkeyi vergelijken yapamazsin .


+: 4680
-: 0
R: 8889
Level 5
+1

Güzel kardeşim ben zaten kıyaslama yapmıyorum. Ben sadece burdada zamlar var diyorum. Ve burda hiç kimse sesini çıkartmıyor. Türkiye'ye zam gelince herkeş konuşmaya başlıyor.

Vriend er is laatst een onderzoek geweest in Nederland. Er zijn heel veel mensen die bewust weinig boodschappen doen en hopen dat ze geen visite krijgen omdat ze meer eten en drinken in huis moeten halen. En de reden is dat ze gewoon weinig te besteden hebben. Lekker he we leven in een welvaart land.


+: 370
-: 0
R: 464
Level 3
+1

Bjk27

jawel je zit wel te vergelijken en dat doe je in je 2de zin weer . Dat er niemand in Nederland praat erover is niet mijn probleem en fout van de Nederlanders zelf, en de mensen in Turkije moeten wel praten want de meeste kunnen gewoon niet rondkomen .De belastingverhog ingen zijn in Turkije wel heel wat meer dan in Nederland, In een land in Turkije waar het zo economisch achteruit gaat hoort dat gewoon niet. Een simpele vraag wie leeft er beter en kan er beter rondkomen iemand die in Nederland een miniumloon krijgt of in iemand die in Turkije een miniumloon krijgt?


+: 244
-: 0
R: 999
Level 4

Mensen vergeten hoe groot Turkije is qua opperv. En dat er 81millie mensen wonen. Dit kan overal gebeuren een land van 81mil kan je alles van verwachten en daarnaast is het IQ gemiddeld 90 dus ja dit is dan niet zo raar he...+: 4680
-: 0
R: 8889
Level 5

Ik werk zelf bij de fiscus. Die discussie over belastingen ga ik niet met je voeren. Het Nibud maakt zich zorgen over gezinnen waarbij één ouder werkt en een jaarinkomen heeft tot 35.000 euro, de traditionele kostwinnersgezi nnen. Om volledig mee te kunnen doen in onze maatschappij komen zij feitelijk geld te kort. Hierdoor staan ze dagelijks voor moeilijke financiële keuzes. Het Nibud maakt zich al langer zorgen om de bestedingsmogel ijkheden van mensen met kinderen, met een inkomen rond modaal, waarbij èèn van de ouders werkt, steeds meer moeite hebben met rondkomen. Door de afbouw algemene heffingskorting
( aanrechtsubsidi e) en de alsmaar stijgende huren, ziet het Nibud dat rondkomen steeds moeilijker wordt.


+: 370
-: 0
R: 464
Level 3
+1

Je hebt me vraag nog steeds niet beantwoord bjk27 :lol: .


+: 4680
-: 0
R: 8889
Level 5

Jou vraag is allang beantwoord.


+: 370
-: 0
R: 464
Level 3

HAAHAH dus je antwoord is serieus iemand die in Turkije woont :facpal: :facpal: :facpal: Tamam einde disscussie .+: 3142
-: 0
R: 4856
Level 5

@IyiGundeKotuGuneGalatasaray

Een plastic tasje in Nederland kost ook 0,25 cent. Als meneer in de video nou slim was en zijn ''kostbare tijd'' om een ezel mee te nemen had gebruikt om een aantal stevige opvouwbare tassen aan te schaffen voor een paar TL, dan hoeft hij zich ook niet zorgen te maken om 25 kurus.

Dat ze in Turkije soms niet rondkomen is hun eigen probleem, want als je dezelfde leefwijze daar hier gaat hanteren, dan raak je ook in de problemen. - Vaak werkt alleen de vader van 10 tot 3/4 met lange pauzes
- Mama des huizes zit thuis schoon te maken en op de bank te liggen.
- Kinderen worden naar de duurste dershane gestuurd met al het spaargeld dat er is.
- Vader heeft een alcohol en gokverslaving.
- Mensen lopen met tig creditcards en krijgen dikke schulden. ipv een mercedes of volkswagen kan je ook een goedkopere fiat halen.

Maar jij bent waarschijnlijk geen echte Turk maar een communist


+: 480
-: 0
R: 1031
Level 5

Olsun zam gelsin Europa is toch jaloers op Turkije dat is wat geld uiteindelijk :gangnam:

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen