Turkije treft Frankrijk in kwalificatie voor EK 2020


amilks
Het Turks elftal moet zich via Frankrijk, IJsland, Albanie, Moldavie en Andorra zien te kwalificeren voor het EK van 2020. Dat heeft de loting in Dublin uitgewezen.

Turkije werd ingedeeld in groep H, die bestaat uit zes in plaats van vijf ploegen, omdat de ploeg van bondscoach Lucescu in de Nations League een divisie werd gezakt.
 
De kwalificatiereeks wordt volgend jaar tussen 21 maart en 19 november afgewerkt, verspreid over tien speelronden.
 
De nummers 1 en 2 van iedere poule kwalificeren zich voor de eindronde, die van 12 juni tot en met 12 juli 2020 in twaalf landen op het programma staat. De resterende vier tickets voor het EK worden in maart van datzelfde jaar verdeeld tijdens de play-offs.
 
De plaatsing daarvan gebeurt op basis van de prestaties in de nieuwe Nations League. Mocht Turkije zich niet via de reguliere weg kwalificeren voor het EK, dan is er een kans van deelname aan de play-offs met Nations League.
 
Groep H
Frankrijk
 
IJsland
 
Turkije
 
Albanië
 
Moldavië
 
Andorra
 
Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen