Turkse voetbalbond nodigt Duitser Niklas Süle uit voor het Turks elftal


demiroren
De Turkse voetbalbond heeft de afgelopen jaren veel Duitse Turken overtuigd om voor het Turks elftal te spelen.
De goede voetballers, zoals oa. Mesut Özil en Ilkay Gündogan kiezen voor Duitsland. Turkije krijgt meestal de ‘leftovers’. 
 
Turkije probeerde jaren terug Niklas Süle, een Duits international zonder Turkse achtergrond binnen te halen die vijftien interlands heeft gespeeld voor Duitsland. Niklas Süle heeft totaal geen Turkse achtergrond, maar wel een achternaam die Turks lijkt.
 
“Een Duits sprekende afgevaardigde van de Turkse voetbalbond belde me en begon direct in het Turks tegen me te praten. Ik moest hem helaas vertellen dat ik er niks van begreep.”, aldus Niklas Süle. 
 
Niklas Süle heeft naast een Duits, ook een Hongaars paspoort.
Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen