Geslaagd Turks voetbal-debuut voor eerste vrouwelijke scheidsrechter

trvrouw
Voor het eerst werd er dit weekend in het amateurvoetbal (BAL 5. groep) in Turkije een wedstrijd gefloten door een vrouwelijke scheidsrechter met drie andere vrouwelijke hulpscheidsrechters.
Die eer viel Sevgi Günel ten deel. Zij bracht het duel tussen Arsuz Karaağaçspor en 1970 Hisarspor tot een goed einde. Ze kreeg hulp van Necla Çiçek, Perihan Ece en Deniz Eker.
 
Nog nooit eerder werd een wedstrijd in Turkije gefloten door vier vrouwelijke scheidsrechters.
 
Verwacht wordt dat over 4-5 jaar een vrouwelijke scheidsrechter ook de wedstrijden in de Turkse Süper Lig gaat fluiten.
Artikel delen met vrienden:
Reacties (3) 


+: 1818
-: 0
R: 2368
Level 5

Ik zou best wel een vrouwelijke scheidsrechter willen zien in de Süper Lig. Turkse mannen gedragen zich echt rustig als een vrouw in de buurt is hahahaha. Straks versieren ze ook nog eens de scheidsrechter en dan krijg je belangenverstre ngeling ....


+: 1628
-: 0
R: 3751
Level 5

Aan de ene kant een heel mooi idee, aan de andere kant wordt op dit moment een scheidsrechter zijn mama zelfs voor prostitue uitgemaakt.

Er zullen sowieso sukkels zijn die de vrouwelijke scheidsrechter voor prostitue gaan uitschelden. Hopelijk komen daar zware straffen voor.


+: 2339
-: 0
R: 2491
Level 5

Dit is fantastisch om te lezen. Eindelijk een beetje progressie op het gebied van emancipatie in de voetbalwereld. Ik denk dat het zelfs beter is om te testen met gemixte teams van scheidsrechters . In de EPL en veel andere landen zie je dat het goed uitpakt, met wat uitzondertjes hier en daar.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen