“Terwijl de wereld bezig is met wetenschap, werkt Turkije met ideeën”

arsenallogo
Emre Aydemir, jeugdtrainer van Arsenal heeft onlangs schokkende uitspraken gedaan.

“Ik heb les in Turkije gegeven en ik heb gezien dat er geen systeem, maar ook geen bepaalde denkwijze is. Terwijl de wereld bezig is met wetenschap, werkt Turkije met ideeën. Ze leiden 3e klasse trainers en voetballers op. Dit komt allemaal door de Turkse voetbalbond. Als je 3e klasse trainers selecteert en opleidt, krijg je ook 3e klasse voetballers. De Turkse trainers blijven met hun gedachte in Turkije blijven, terwijl er een wereld voor hun open ligt om wat van te leren. Clubs als Manchester United, Chelsea en Southampton nemen bv. voor het U14/U15 elftal trainers aan die lid zijn van de Engelse voetbalbond, ze moeten minimaal 5 jaar als trainer gewerkt hebben en ze moeten universiteit afgestuurd zijn. Bij ons zijn de clubs niet zo transparant.”
Artikel delen met vrienden:
Reacties (14) 


+: 8772
-: 0
R: 13017
Level 6

Daar heeft niemand tijd voor. Pas om de 4-5 jaar het limiet op buitenlanders aan, dat is veel makkelijker.


+: 32
-: 100
R: 148
Level 1
+1

Moderator: Alle reacties van deze gebruiker zijn geblokkeerd, omdat hij 100 of meer strafpunten heeft!


+: 3108
-: 0
R: 4775
Level 5

Hier spelers die uit de jeugd van Arsenal komen en die nu nog spelen:

Hector Bellerin - Arsenal
Serge Gnabry - Bayern
Wojciech Szczesny - Juventus
Jack Wilshere - West Ham
Alex Iwobi - Arsenal
Francis Coquelin - Valencia
Benik Afobe - Stoke City
Dwight Gayle - West Bromwich Albion
Kieran Gibss - West Bromwich Albion
Oguzhan Ozyakup - Besiktas


Ik kan nog een tijdje doorgaan met meer spelers.

Oh je hebt je reactie veranderd, je eerste reactie was dat Arsenal geen spelers voortbracht.+: 1408
-: 100
R: 1150
Level 5
+1

Moderator: Alle reacties van deze gebruiker zijn geblokkeerd, omdat hij 100 of meer strafpunten heeft!


+: 3108
-: 0
R: 4775
Level 5
+5

Gemiddelde loon per persoon in Turkije is 3000 TL, als je met twee mensen werkt is dat 6000 TL.
Per jaar is dat 72000 TL. Per 2 jaar is dat 144000 TL.

Die 7000 TL voor een Samsung kan je dus makkelijk betalen, buiten dat moeten Turken eerst leren om met hun geld om te gaan. Iedereen loopt met een creditcard. Elk jaar een nieuwe telefoon kopen gaat niet. 2018 bouwjaar auto's worden er gekocht met creditcards.

Ik heb mensen gezien die simit betalen met een creditcard, maar ze hebben wel een iphone of samsung hoor.

Wij maken al onze eigen wapens doe je onderzoek. Gebruik Vestel Venus, dat is onze eigen telefoon. Auto komt er binnenkort aan, 5 grote fabrikanten gaan er aan werken.


+: 1408
-: 100
R: 1150
Level 5
+2

Moderator: Alle reacties van deze gebruiker zijn geblokkeerd, omdat hij 100 of meer strafpunten heeft!


+: 11
-: 0
R: 5
Nieuw

gedeeltelijk klopt wat hij zegt, gemiddelde loon per persoon in Turkije is niet 3000 TL. ki o kadar olsa bile bir aile zor geciniyor. Heeft beetje respect aan anders mans denkwijze. Je bekijkt het van een kant dutchtuk


+: 4655
-: 0
R: 8724
Level 5

@Askimmmm

Ben jij niet moe van je eigen slap gelul?


+: 523
-: 0
R: 1980
Level 5
+1

Nee man, probleem bij ons zijn de vele buitenlanders. Anders zouden Ozan Tufan, Ismail Koybasi, Mustafa Pektemek en Tarik Camdal nu bij Real Madrid en Barcelona spelen en zou Turkije de WK en EK winnen. Probleem ligt voorral niet bij TFF.


+: 242
-: 0
R: 987
Level 4

Dat Turkije achterloopt met dingen zoals voetbal wetenschap etc etc, weten we al jaaaaareeeennnn n lang.
Lossen we dit op? welnee daar zijn we 'Turken' te lui voor.

Nu even over voetbal.. Als we niets veranderen aan het systeem van het turkse voetbal moet je ook niet raar gaan kijken als we 1 in de 20/30 jaar ons kwalificeren voor een WK toernooi. Dan hoop je letterlijk gewoon dat er veel spelers komen die goed zijn en gretig, dat hadden we bijv in 2000/2002/2008. in jaartal 2000 en 2002 kwam het natuurlijk voornamelijk door GS en hun beleid die een stuk of 10 goede turkse voetballers hadden die het internationaal ook ver konden schoppen.

Het probleem van onze Turken is is dat wij ontzettend lui zijn!!!
Voorbeeld alle 1e helften van de voetbalwedstrij den zijn gwn drie keer niks, hoe komt dit?> waarschijnlijk omdat alle turkse spelers denken zovan wauw ik speel voor turkije en dit is al voor hun blijkbaar een hoogtepunt, waarna je wss slecht presteert en in de 2e helft met 2-0/3-0 achterstaat.
Dan pas realiseren we ons dat we aan de bak moeten en 100% moeten geven en vaak lukt het dan wel zoals tegen zweden.
Toen met het ek 2016 hadden heel veel basisspelers tonnen gekregen voordat het toernooi daadwerkelijk begonnen was, wat denk een turan of ozan tufan of caner erkin hun denken dan zovan damnn ik heb 4 ton binnen waarvoor zou ik dan nog moeten spelen?> vervolgens hebben zij dreunen gekregen tegen kroatie en spanje en dan realiseren ze zich weer dat er wat moet gebeuren op het veld! en dat deden zij toen tegen tsjechië... met een 2-0 overwinning.

Dit kan je alleen oplossen allemaal door een goed systeem te hebben en de juiste beslisingen te nemen door de bond TFF, daar moet heel wat veranderd worden omdat ze weer beginnen met de gekste experimenten. Zolang dit niet gebeurd juich je als een gek als je van zweden wint terwijl het geen reet voorsteld, je kunt pas juichen als je van belgie wint of duitsland maar niet tegen fk zweden kom nou.+: 44
-: 0
R: 226
Level 3

Net of de wetenschap uitkomst bied , er zijn genoeg gevallen waar de wetenschap juist heeft gefaald, ik denk dat je er goed aan doet om juist ideeen op te doen en aantepassen aan een bepaald speel stijl dan alleen maar te gaan richten op statistieke dat zijn ook meestal moment opnames
, waar ik wel mee eens ben is dat de trainers veel hoger opgeleid moeten zijn en dat hoeft niet perse universiteit te zijn maar dat wel de lat hoger leggen om de trainerschap beter te beheersen , want kwa ervaring opdoen van andere trainers leer je meer van dan in de schoolbanken alleen maar dingen uit de boeken zitten halen


+: 842
-: 10
R: 2293
Level 5

Waarom leg je de focus op missers in de wetenschap?

Je kan de focus beter leggen op de successen van de wetenschap. Er zijn vele malen meer successen dan missers.

Pseudowetenschap moet je niet meerekenen, want dat is eigenlijk geen wetenschap


+: 13
-: 0
R: 57
Level 2

We zijn niet lui maar gewoon te praktisch ingesteld. Soms is dat wel goed maar iets uit het boekje en volgens de regels willen doen zit er bij ons Turken niet in.

Babam güzel anlatırdı.

Als een turk een kast koopt bij de ikea gooit hij eerst het boekje weg en begint het zelf in elkaar te bouwen. Vervolgens ikea uitlachen dat ze een plank te veel in de doos hebben gedaan en uiteindelijk een scheve kast.

Een Europeaan is veel theoretischer ingesteld en volgt gewoon de regels en dus het stappenplan uit het boekje


+: 842
-: 10
R: 2293
Level 5

Hoe lager het iq hoe praktischer.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen