“Terwijl de wereld bezig is met wetenschap, werkt Turkije met ideeën”


arsenallogo
Emre Aydemir, jeugdtrainer van Arsenal heeft onlangs schokkende uitspraken gedaan.

“Ik heb les in Turkije gegeven en ik heb gezien dat er geen systeem, maar ook geen bepaalde denkwijze is. Terwijl de wereld bezig is met wetenschap, werkt Turkije met ideeën. Ze leiden 3e klasse trainers en voetballers op. Dit komt allemaal door de Turkse voetbalbond. Als je 3e klasse trainers selecteert en opleidt, krijg je ook 3e klasse voetballers. De Turkse trainers blijven met hun gedachte in Turkije blijven, terwijl er een wereld voor hun open ligt om wat van te leren. Clubs als Manchester United, Chelsea en Southampton nemen bv. voor het U14/U15 elftal trainers aan die lid zijn van de Engelse voetbalbond, ze moeten minimaal 5 jaar als trainer gewerkt hebben en ze moeten universiteit afgestuurd zijn. Bij ons zijn de clubs niet zo transparant.”
Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen