"AJAX-spelers moeten Ramadan uitstellen"


aziye
Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen vindt dat de moslims van Ajax - Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad - de ramadan moeten uitstellen.
Ajax speelt in de komende weken om liefst drie prijzen, terwijl de ramadan aankomende zondag begint en duurt tot 4 juni. En dat valt niet te combineren, zo legt Verheijen uit in De Telegraaf.
 
"Het zou totaal onverantwoord zijn je aan de ramadan te houden in deze fase van het seizoen." Voor veel sporters wordt wegens bijzondere omstandigheden een uitzondering gemaakt tijdens de ramadan. "Zij kunnen de ramadan later inhalen en daar rust binnen het geloof helemaal geen taboe op", gaat Verheijen verder.
 
Een woordvoerder van de Amsterdammers laat weten dat de spelers, in dit geval Ziyech, Mazraoui en Labyad, het helemaal zelf mogen weten. "Wij laten spelers vrij in de wijze waarop zij met hun geloof omgaan, dus ook met betrekking tot de ramadan. Als een speler wil vasten tijdens deze periode, dan zal hij daar met de trainer en de medische staf goede afspraken over maken."
 
Artikel delen met vrienden:


Reacties (5) 


+: 4962
-: 0
R: 9474
Level 5
+1

Lan göt sen kimsin? Bu mubarek ay her müslüman mecbur oruçlu olacak. Çocuk oyuncağı değil.


+: 751
-: 20
R: 1594
Level 5
+1

Ze investeren miljoenen in spelers, het is niet normaal als spelers gaan vasten tijdens zo'n grote toernooi, doen ze het maar een ander keer.+: 932
-: 0
R: 1933
Level 5
+1

Groot gelijk heeft ie. Het zijn belangrijke wedstrijden die nu komen. Je hebt niks aan een voetballer zonder energie en kracht.


+: 38
-: 0
R: 160
Level 3
+1

Salah ging vorig jaar in cl finale vasten


+: 8709
-: 0
R: 7734
Level 5
+1

Ik hoorde juist van de commentator dat hij niet ging vasten.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen