Fatih Terim is witheet van woede door wijziging buitenlanderlimiet


fatihterimneoldu
Fatih Terim snapt niet waarom men de buitenlanderlimiet wil wijzigen. De Turkse trainer van Galatasaray was de grondlegger van de huidige buitenlanderlimiet regeling deed onlangs de onderstaande uitspraken.
“Ik hoor de laatste tijd weer veel dingen over de buitenlanderlimiet regeling. Ik heb een groot aandeel in de huidige buitenlanderlimiet regeling. Mensen die een kennis hebben over voetbal en mensen die hier voordeel van hebben moeten het hebben over de bron van het probleem. Daar hebben ze het niet over en ze krijgen steun van mensen die hier voordeel van hebben. Val alsjeblieft niet in deze val. In 2015 is deze regeling actief geworden. Ik heb het destijds aan alle voorzitters bekendgemaakt. Iedereen vond het een goed idee en is destijds goedgekeurd. Je kunt niet met een limiet meer betere Turkse voetballers creëren. Door meer Turkse voetballers te laten spelen, moest er een fonds gevuld worden waardoor het geld weer terug naar de clubs ging. Het geld moest ook naar de jeugdafdeling. Toen de bedragen te hoog werden, werd dit amper toegepast. Het gaat niet om dat je verplicht bent om 14 buitenlandse spelers te halen. Je bent verplicht om 14 Turkse spelers te laten spelen. Als je wil, mag je zelfs 28 Turkse spelers laten spelen. Het Turks elftal is met dit systeem ook naar het EK 2016 gegaan. Als je 14 buitenlandse spelers haalt, heeft dit ook een prijs. Veel van de buitenlandse spelers zaten destijds op de bank vanwege de regels terwijl ze miljoenen euro’s aan salaris kregen. Wij hebben onlangs voor veel geld een Turkse spelers naar een Europese club verkocht. Ik sta er nog steeds achter. De clubs die de Champions League hebben gewonnen hebben geen limiet op buitenlanders.”
Artikel delen met vrienden:


Reacties (9) 


+: 591
-: 0
R: 1199
Level 5

Hij heeft groot gelijk.


+: 1328
-: 0
R: 1696
Level 5
38

Hierdoor ga je types als Tarik Camdal creëren, prima.

Turkse nationale elftal is toch al helemaal naar de .......+: 5271
-: 0
R: 6427
Level 5

Voetbal speel je niet met een paspoort.
Buitenlandersli miet helemaal weg. :prote:


+: 3026
-: 10
R: 8489
Level 5

Snap ik, dan moet hij de 5 van zijn 11 basisspelers aan de kant zetten.

Hij heeft wel gelijk, die buitenlandersli miet slaat nergens op en wordt om de paar jaar veranderd en voor wie. Niemand is er voorstander van..


+: 1171
-: 10
R: 2205
Level 5
+1

Als de TFF per se Turken extra kansen wilt geven, moeten ze maar een belasting heffen op transfersommen van buitenlandse spelers, en bonussen uitreiken op het verkopen van Turkse spelers aan het buitenland. Zoals ik eerder ook al aangaf. Dat lijkt me de enige juiste keuze.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Clubs verplichten Turken te laten spelen en Turken naar het buitenland sturen zijn 2 dingen die niet samen gaan.. Dit snappen ze niet eens of willen ze niet snappen.. fbjkda para yoksa biz napalim amk... Elke paar jaar moeten ze weer de riem aantrekken en daar komt deze onzin ook door..

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen