Officieel: Rotterdammer Mendes Rodrigues definitief speler van Al Ittihad


alkpos
Garry Rodrigues maakt per direct de overstap van Galatasaray naar Al-Ittihad in Saoedi-Arabië.(zie video hieronder)
Nadat de clubs al eerder een akkoord hadden bereikt, tekent Rodrigues in Jeddah nu een zeer lucratief contract voor 4,5 jaar.
 
Galatasaray heeft zojuist een officieel persbericht naar buiten gebracht. De Turkse topclub ontvangt 10,2 miljoen dollar van Al Ittihad. Mocht de club Rodrigues verkopen voor een bedrag boven de tien miljoen dollar dan ontvangt Galatasaray nog 20% doorverkooppercentage.
Galatasaray'dan açıklama: 
 
Profesyonel futbolcumuz Garry Mendes Rodrigues'in transferi konusunda Al Ittihad Football Club ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Al Ittihad Football Club Şirketimize 10.250.000 Dolar transfer bedeli ödeyecektir.
 
Bekijk de videobeelden hieronder!
 
 
Artikel delen met vrienden:


Reacties (26) 


+: 200
-: 0
R: 597
Level 4

Jammer dat zo veel talenten al op jonge leeftijd naar China/Saoudi-Ar abië willen.


+: 8901
-: 0
R: 13309
Level 6
+1

Garry is al 28. Kan je geen talent meer noemen.+: 1391
-: 0
R: 1312
Level 5
MKA

IDD Bona, hij is al 28 he. Volgens mij zijn zowel Garry als Galatasaray blij met deze transfer.
Galatasaray krijgt lekker miljoenen binnen, en Garry gaat nu een fortuin verdienen.


+: 17834
-: 0
R: 20221
Level 6

“Miljoenen binnen”?


+: 8901
-: 0
R: 13309
Level 6
+1

Paar jaar geleden nog post sorteren, nu gaat hij miljoenen per jaar verdienen. Ik geef hem groot gelijk.


+: 244
-: 0
R: 999
Level 4

Onun yerinde iyi bi alternatif bekleriz ozaman+: 3722
-: 0
R: 3265
Level 5
+1

We hebben nog steeds 4-5 vleugelspelers. De extra buitenlanderspl ek kan beter eerst naar een verdediger gaan.


+: 1004
-: 10
R: 1785
Level 5

In Turkije heb je geen topverdedigers nodig om kampioen te worden. Het belangrijkste zijn je spitsen, die de bal voorin moeten houden. We beleefden een van onze grootste successen met Semih en Dany achterin. Die centrale verdediger mag een Turk zijn van mij, we kunnen Caglar huren van Leicester.


+: 3722
-: 0
R: 3265
Level 5
+1

Van mij mag hij absoluut geen Turk zijn. We zagen hoe catastrofaal een duo zoals Maicon-Ahmet kan zijn. We moeten gewoon de moeite nemen om een goeie vervanger van Serdar te vinden.

De significantie van één positie is overigens niet relevant voor een andere. Niemand zegt dat we de spits nu moeten vergeten ofzo.


+: 1004
-: 10
R: 1785
Level 5

Niet elke Turkse verdediger is Ahmet. Een Caglar Soyuncu zou het volgens mij gewoon echt goed doen, en dan spaar je een buitenlanderspo sitie uit.+: 3722
-: 0
R: 3265
Level 5
+1

Ja maar Caglar verwacht ik dus echt niet. Als wij een Turk halen is het van het niveau Ahmet. Dus nee dankje.


+: 8901
-: 0
R: 13309
Level 6
+1

Caglar en Cenk zie je minimaal de komende 5 jaar niet meer terug. Als ze al weggaan is dat op huurbasis naar een andere Engelse club.


+: 1004
-: 10
R: 1785
Level 5

Rezil herifler. Het is dan nog in dollar. Als je de 20 percent van PAOK eraf houdt en in euro omzet, kom je maar aan 7,2 miljoen euro. Dat is niet eens zo'n goed bedrag. Vul nou maar eens al die gaten op met 7,2 miljoen euro


+: 8901
-: 0
R: 13309
Level 6

Niet vergeten dat de zaakwaarnemer een standaard commissie van 10% krijgt.


+: 3722
-: 0
R: 3265
Level 5
+1

Dat is niet relevant voor de FFP en je hebt het toch gewoon bij elke transfer? Begrijp niet waarom je hier nu opeens mee komt. Al verkochten we hem voor 100 miljoen had je commissie.+: 8901
-: 0
R: 13309
Level 6

Hoezo is dat niet relevant voor de FFP? Je mag zoveel geld uitgeven als dat er binnenkomt, met de nadruk op 'binnenkomt'. Die commissie gaat toch naar de zaakwaarnemer, niet naar de club? Dus dan is het wel relevant voor de FFP, net zoals het wel relevant is of een club tekengeld betaalt of niet. Dat nemen ze allemaal mee.


+: 3722
-: 0
R: 3265
Level 5

Ik betwijfel of daar rekening mee wordt gehouden. Op de verklaring van de UEFA staat alleen dat de 'net transfer position' meetelt. Dus gewoon simpel: de inkomsten van transfers minus de uitgaven. We verdienen officieel 9 miljoen euro aan Garry. Dat krijgen we binnen. Wat er daarna gebeurd is niet relevant meer. Anders zou dat waarschijnlijk ook op de KAP vermeld worden.

Dan is er nog een interessante kant: 1.8 miljoen gaat naar PAOK, maar dat valt onder een afspraak gemaakt in een ander seizoen. Op transfermarkt is daarom ook de transfersom die we betaald hebben verhoogd naar 5.3 en wordt het niet gezien als een soort bonus. Volgens die UEFA-verklaring moeten we alleen kijken naar inkomsten en uitgaven uit elk individueel seizoen waarin we worden geïnspecteerd. Dus waarschijnlijk zien ze dit gewoon als +9 miljoen.

Maar goed, dit is allemaal speculatie. Ook vanuit jouw kant. Als wat je zegt klopt is dat maar zo, ik kan geen feiten veranderen. Alleen ik vind wat jij zegt niet echt logisch klinken. Denk dat als je een club met deze regeling erbij pakt als voorbeeld de berekeningen niet zullen kloppen met je commissie kosten erbij. Als je bewijs hebt zie ik het graag. Ik heb dit echt alleen van jou gehoord tot nu toe.


+: 8901
-: 0
R: 13309
Level 6

Niet alles wordt aan de beurs gemeldt. We hebben redelijk wat ervaring met de FFP, clubs geven nooit precies uit wat er is binnengekomen omdat er altijd derde partijen zijn die een deel krijgen. Tekengeld en de commissie worden gewoon meegenomen.

Op transfermarkt staat 5.3 omdat dat het totale bedrag is wat PAOK nu heeft ontvangen. Dat hebben wij ook meegemaakt met Adriano. Die werd gehaald voor 6 ton, maar als we CL-voetbal zouden halen in de seizoenen dat hij onder contract staat, zou Barca nog eens 1.7 miljoen krijgen en dat gebeurde ook. Nu staat er 2.3 miljoen op transfermarkt, maar die 1.7 werd meegeteld in het seizoen dat we CL speelden. Want als het wordt meegeteld voor het seizoen dat hij werd gehaald, staan we in de min (zoals ook te zien is op transfermarkt). In dat geval gooit de UEFA je uit Europa en dat is niet gebeurd.


+: 536
-: 0
R: 2019
Level 5

Volgens transfermarkt heeft Gala 5,3 betaald voor hem. Hij is voor 9
Miljoen verkocht en daar gaat 1,8 naar Paok. Dus Gala heeft 1,8 miljoen winst gemaakt. Als je het vergelijkt met Bruma dan is het een vooruit gang.+: 3722
-: 0
R: 3265
Level 5
+2

Die 5,3 van transfermarkt is inclusief de 20%. Doe effe wat onderzoek voordat je onzin uitkraamt, waarom denk je dat iedereen roept dat hij voor 3,5 miljoen is gekocht?

Bron (dat niet iedereen kan bewerken):

www.galatasaray.org/.../34467


+: 465
-: 0
R: 1620
Level 5
+1

Gustafacci reageert wel vaker als een blinde doe je onderzoek man


+: 17834
-: 0
R: 20221
Level 6

Vattier doe eens rustig. Ok, die 5,3 miljoen is inclusief die 20% doorverkoopperc entage. Maar hij is dus voor 10,2 miljoen dollar verkocht, dat is niet eens 9 miljoen euro man. Gewoon tering slecht gehandeld. Je mag FFP en alles wat je wilt erbij betrekken, maar tis slecht gedaan.


+: 3722
-: 0
R: 3265
Level 5

Dit is waarschijnlijk het hoogste bedrag dat we de komende jaren voor hem konden krijgen. Je kan het slecht vinden, maar het is niet 1,8 miljoen winst slecht.


+: 1004
-: 10
R: 1785
Level 5

“Het hoogste wat we voor hem konden ontvangen”. Kom op man. Diezelfde club koopt een 32-jarige Da Costa wiens contract binnen 6 maanden afloopt voor 4,5 (!) miljoen. En dan even zeggen dat 9 echt het maximum is. Kom op man. Hoe kan je zo snel tevreden zijn?


+: 17834
-: 0
R: 20221
Level 6

Vattier probeert meer de fouten die het huidige bestuur maakt goed te praten. Ik snap het wel, hij is over een hoop tevreden, maar kritisch kijken is nog geen optie voor hem. Zal wel komen binnenkort.

Gomis 6 en Garry 9, 15 totaal en dat naar clubs uit Zandbakistan. Dat valt niet goed te praten.+: 3722
-: 0
R: 3265
Level 5

@Alex

Die Da Costa transfer is fishy. Ik geloof niet dat zoiets kan. En al klopt het, dan hebben we te maken met een absolute topper van een onderhandelaar. Lijkt me niet een standaard in deze industrie.

En bij Garry. We hebben gewoon slechte kaarten in onze hand. Iedereen weet dat we wanhopig zijn voor geld. Ook de Arabieren. Maicon ging waarschijnlijk niet zo soepel en ze gingen direct verder naar Da Costa. Garry gaat ook niet veel beter spelen en wordt alleen maar ouder. Het kan altijd beter, maar als je effe los van alles kijkt: Ik heb liever 9 miljoen dan Garry op dit moment.

Geloof me ik wil ook een betere voorzitter. Maar die krijgen we niet. Ik wil de beste man een kans geven voordat die demente bejaarden weer een idioot aan de macht stemmen. Het is nog niet eens een jaar geweest en de financiën zijn tenminste in orde.

@Alba

Die laatste alinea beantwoord ook jouw opmerking denk ik. Ik ga niet moeilijk doen over zulke zaken. Als er een team staat dat kampioen hoort te kunnen worden ben ik te vrede. Alleen een conclusie kunnen we pas richting de zomer trekken.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen