Bijna Officieel: Jeugdproduct van Fenerbahçe voor 15 miljoen euro naar Juventus


amerio
Juventus heeft Merih Demiral van Sassuolo overgenomen. Naar verluidt legt de kampioen van Italië 15 miljoen euro neer voor de 21-jarige verdediger.

De Turkse international speelde al sinds zijn jeugd bij Fenerbahce, waar hij in 2016 zijn debuut als professional maakte. Sindsdien speelde Demiral bij Alcanenense, Sporting Lissabon, Alanyaspor en Sassuolo.

2013’da Fenerbahce U-16/U19
2016'da Fenerbahçe'den AC Alcanenense'ye
2017'de AC Alcanenense'den Sporting Lizbon'a
2018'de Sporting Lizbon'dan Alanyaspor'a
2019'da Alanyaspor'dan Sassuolo'ya
2019 Sassulo – Juventus
Artikel delen met vrienden:


Reacties (15) 


+: 487
-: 0
R: 1056
Level 5
+1

weet niet of ik moet lachen of huilen van dit. Hoe fener zulke spelers laat gaan en met overbetaalde vedettes zit


+: 2
-: 0
R: 35
Level 1

Kan wel janken als het waar is+: 4983
-: 0
R: 4127
Level 5
+1

Nog een product van de huidige buitenlandersli miet. Net wanneer het Turkse elftal een sterke periode ingaat willen ze het verpesten.

Straks zitten zulke speler vast in Turkije en moeten onze clubs hun gehele budget uitgeven aan hun kosten.


+: 2442
-: 10
R: 7362
Level 5

Nee ze willen Gs saboteren

Liever met zulke spelers voor geld dan met 11 kapotte buitenlanders in je team


+: 4983
-: 0
R: 4127
Level 5
+1

En dat is een probleem omdat? Naast dat je per se een tegendraadse mening wil hebben om een persoonlijkheid te simuleren. Volgens mij noemen ze wat jij zegt racisme.


+: 38
-: 0
R: 212
Level 3

Het grote Juve met Bonucci, Chiellini en Barzagli koopt een 21-jarige Turk met talent. Bizimkiler hala Atinc ve Tosic diyor...+: 346
-: 0
R: 793
Level 4

Barzagli stopt ermee volgend jaar.


+: 2
-: 0
R: 35
Level 1

Ze hebben hun beste tijd gehad


+: 2442
-: 10
R: 7362
Level 5

Bij Fener huilen ze zich kapot nu


+: 25
-: 0
R: 131
Level 3
T32

Ben juist blij dat hij van Fener komt. Mogen er vele talenten volgen. Doorverkoopperc entage zou wel slim geweest zijn. Kan zeker moeilijk na 5 clubs.+: 9316
-: 0
R: 14075
Level 6
+2

Alanyaspor heeft deze gast 5 maanden terug met een optie van 7 miljoen euro verhuurd aan Sassuolo. Als ze dat bedrag van een Turkse topclub hadden geëist, zouden de Turkse supporters waarschijnlijk lopen zeuren dat de clubs een te hoge vraagprijs hanteren voor Turkse spelers en dat dat met een nieuw limiet alleen maar erger gaat worden. Maar nu hij 6 maanden later een transfer maakt naar een Europese topclub, komt dat 'doordat er op dit moment geen limiet is'.

Nee, dat komt omdat buitenlandse clubs talent wel herkennen en bereid zijn daarvoor te betalen, terwijl Turkse clubs alleen maar schuilen achter excuses en pas de aandacht vestigen op jonge spelers als ze geen andere keus meer hebben. Dorukhan, Güven, Ozan, Hüseyin en Ugurcan hebben dit seizoen hun minuten gemaakt. Zou dat het geval zijn geweest indien BJK, GS en Trabzon er financieel goed voor zouden staan? Zeki Celik was voor 2.5 miljoen euro op te halen. Een speler van Istanbulspor, die uitkomt in een competitie waar clubs iets van 4 of 5 buitenlanders onder contract mogen hebben. De Turkse topclubs waren niet bereid dat bedrag neer te leggen, maar Lille wel. Ligt het probleem dan bij de clubs of komt het allemaal door het limiet?


+: 4983
-: 0
R: 4127
Level 5
+2

Oh hou toch op, Merih en Zeki zijn duidelijk uitzonderingen. 99% van de tijd krijg je idiote bedragen, Kayseri vraagt bijvoorbeeld 10 miljoen voor Türüc die nog maar een jaartje contract heeft. En met een strengere limiet wordt het alleen maar erger (zie Tarik Camdal).

Er zijn bovendien veel meer factoren die je negeert. Een middenmoter heeft veel meer geduld met het uittesten van talenten omdat ze niet constant moeten presteren en relatief weinig supportersdruk hebben. Verder is de Turkse economie ook niet best, dus zomaar 7 miljoen rondgooien is levensgevaarlijk.

Je hebt ook niet echt door wat het echte probleem is lijkt me. Dat hij naar een Europese topclub gaat komt niet alleen door goeie scouting van hun. Hij is in Turkije niet nodig. Anders was hij allang overgenomen door onze top en vastgeketend met een dik salaris. Financieel slecht voor onze clubs en slecht voor zijn ontwikkeling. Blijf ermaar omheen dansen, ik snap niet waarom je het zelfs probeert.


+: 1785
-: 0
R: 4007
Level 5
+1

Niemand dwong Galatasaray om 5 miljoen euro te betalen voor Camdal, net zoals niemand Fenerbahce Fenerbahce dwong om 7 miljoen euro te betalen voor Alper Potuk.

Ik ben zelf geen voorstander van het buitenlandersli miet, ik denk Bona ook niet.

Ik ben wel een voorstander van een buitenlandersli miet, met bepaalde voorwaarden.
Bijvoorbeeld dat je 3 Turkse voetballers in de eerste 18 moet selecteren, die uit de jeugd komen en jonger dan 23 jaar zijn.


+: 4983
-: 0
R: 4127
Level 5
+2

Ik verwachtte zo een reactie al. Nee, niemand deed een pistool tegen hun hoofd, maar er waren destijds 2 Turkse rechtsbacks op niveau beschikbaar. Tarik en Sener. We moeten als topclub presteren dus kan je niet effe leuk scouten (al hebben ze me wel verrast met Marcao dit seizoen). Dan heb je een hele slechte hand bij onderhandelingen.

Natuurlijk valt er te praten over een goed overwogen limiet met een punt, en meer voordelen dan nadelen. Maar daar gaat de reactie van Bona niet over. Ik weet ook dat hij geen limiet wil. Maar hij zag een moment om over scouting te praten en wou het om één of andere reden mengen met kritiek op mijn eerdere reactie hierboven. En daardoor sloeg zijn hele reactie opeens nergens op. Of hij is daadwerkelijk dom genoeg om te denken dat de limiet die ze voorbereiden geen negatief effect zal hebben op de markt en onze clubs.

Ik snap niet waarom jullie zelfs nog moeite doen om het te laten werken. Gewoon keihard protesteren. Er is een reden dat ze nooit uitleg geven over waarom de limiet moet komen. Ze denken niet aan het Turkse voetbal. Ze gaan niet iets nuttigs aan ons presenteren. Eerst konden ze nog zeggen dat de nationale ploeg het slecht deed. Nu zeggen ze maar dat "iedereen het wil" terwijl het letterlijk het tegenovergestel de is.


+: 9316
-: 0
R: 14075
Level 6
+1

@emrebelozoglu,

inderdaad, ik ben tegen een limiet. Maar dan wel met aanpassingen van de huidige situatie. Dat kunnen criteria zijn bij het opstellen van de selectie, bijvoorbeeld het aantal jeugd- of homegrown-spele rs. Maar vooral het monitoren van de inkomsten en uitgaven van de clubs, want de financiële situatie van de clubs heeft een grote rol gespeeld bij het geven van een kans aan jonge spelers. De Turkse voetbalbond moeten hun eigen FFP-regels opstellen.

Verhogen van de loonbelasting naar 25-30% is ook een optie. Dat staat nu op 15%, die krijgen de clubs terug met de voorwaarde dat ze het investeren in andere branches dan voetbal. Die extra 10-15% kunnen ze ook teruggeven, op voorwaarde dat de clubs het investeren in de jeugdopleidinge n.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen