Bijna Officieel: Jeugdproduct van Fenerbahçe voor 15 miljoen euro naar Juventus


amerio
Juventus heeft Merih Demiral van Sassuolo overgenomen. Naar verluidt legt de kampioen van Italië 15 miljoen euro neer voor de 21-jarige verdediger.

De Turkse international speelde al sinds zijn jeugd bij Fenerbahce, waar hij in 2016 zijn debuut als professional maakte. Sindsdien speelde Demiral bij Alcanenense, Sporting Lissabon, Alanyaspor en Sassuolo.

2013’da Fenerbahce U-16/U19
2016'da Fenerbahçe'den AC Alcanenense'ye
2017'de AC Alcanenense'den Sporting Lizbon'a
2018'de Sporting Lizbon'dan Alanyaspor'a
2019'da Alanyaspor'dan Sassuolo'ya
2019 Sassulo – Juventus
Artikel delen met vrienden:


Reacties (11) 


+: 487
-: 0
R: 1073
Level 5
+1

weet niet of ik moet lachen of huilen van dit. Hoe fener zulke spelers laat gaan en met overbetaalde vedettes zit


+: 4
-: 0
R: 43
Level 1

Kan wel janken als het waar is+: 60
-: 0
R: 284
Level 3

Het grote Juve met Bonucci, Chiellini en Barzagli koopt een 21-jarige Turk met talent. Bizimkiler hala Atinc ve Tosic diyor...


+: 602
-: 0
R: 1184
Level 5

Barzagli stopt ermee volgend jaar.


+: 4
-: 0
R: 43
Level 1

Ze hebben hun beste tijd gehad


+: 3026
-: 10
R: 8489
Level 5

Bij Fener huilen ze zich kapot nu+: 40
-: 0
R: 221
Level 3
T32

Ben juist blij dat hij van Fener komt. Mogen er vele talenten volgen. Doorverkoopperc entage zou wel slim geweest zijn. Kan zeker moeilijk na 5 clubs.


+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6
+2

Alanyaspor heeft deze gast 5 maanden terug met een optie van 7 miljoen euro verhuurd aan Sassuolo. Als ze dat bedrag van een Turkse topclub hadden geëist, zouden de Turkse supporters waarschijnlijk lopen zeuren dat de clubs een te hoge vraagprijs hanteren voor Turkse spelers en dat dat met een nieuw limiet alleen maar erger gaat worden. Maar nu hij 6 maanden later een transfer maakt naar een Europese topclub, komt dat 'doordat er op dit moment geen limiet is'.

Nee, dat komt omdat buitenlandse clubs talent wel herkennen en bereid zijn daarvoor te betalen, terwijl Turkse clubs alleen maar schuilen achter excuses en pas de aandacht vestigen op jonge spelers als ze geen andere keus meer hebben. Dorukhan, Güven, Ozan, Hüseyin en Ugurcan hebben dit seizoen hun minuten gemaakt. Zou dat het geval zijn geweest indien BJK, GS en Trabzon er financieel goed voor zouden staan? Zeki Celik was voor 2.5 miljoen euro op te halen. Een speler van Istanbulspor, die uitkomt in een competitie waar clubs iets van 4 of 5 buitenlanders onder contract mogen hebben. De Turkse topclubs waren niet bereid dat bedrag neer te leggen, maar Lille wel. Ligt het probleem dan bij de clubs of komt het allemaal door het limiet?

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen