Besiktas geeft zege in slotfase uit handen tegen Genk


senolgunesuzgun
Besiktas heeft donderdagavond in de Europa League met 1-1 gelijkgespeeld tegen Genk.
De Turkse topclub stond tot de 87e minuut 0-1 voor in België en speelde een totaal ander voetbal dan wat wij gewend zijn van Besiktas. Je kon het vergelijken met het systeem van Basaksehir. Het systeem was gebaseerd op press in de voorhoede en ervoor zorgen dat de tegenstander fouten ging maken, waarna ze het met een counteraanval moesten afmaken. Met dit systeem heeft Besiktas alleen in de eerste helft al 5 doelkansen gecreëerd. Een hiervan wist Ricardo Quaresma na een kwartier spelen er een te verzilveren. Het ging tot de wissel van Dorukhan goed. Elke speler deed zijn aandeel in het systeem en Genk kreeg geen 1 doelkans. Toen Dorukhan vanwege een blessure werd gewisseld, voor Ljajic, viel het middenveld van Besiktas. Genk kwam steeds dichterbij het doel en werd steeds gevaarlijker. Desondanks kreeg Besiktas weer een aantal doelkansen die slecht werden afgewerkt. Iedereen zag het systeem van Besiktas zwakker worden en trainer Senol Günes was weer te laat met ingrijpen. Sander Berge maakte in de 87e minuut de gelijkmaker. Even later kon Genk de 2-1 maken, maar de bal die richting het doel ging kwam gelukkig tegen een speler van Genk aan. De return werd ook goed gestopt door doelman Tolga Zengin. 
 
In de andere wedstrijd van groep i heeft Malmöe 1-1 gelijkgespeeld tegen Sarpsborg.
 
Stand groep i:
1. Genk 4 – 7 punten
2. Sarpsborg: 4 – 5 punten 
3. Malmoë: 4 – 5 punten
4. Besiktas: : 4 – 4 punten
 
Besiktas speelt op 29 november uit tegen Sarpsborg. Malmoë speelt thuis tegen Genk.
Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen