UEFA wil Manchester City 1 jaar uitsluiten van Champions League


agur
Manchester City kan wel eens een dikke straf van de UEFA tegemoet zien. De Europese voetbalbond zou de kersverse kampioen van Engeland namelijk wel eens voor een jaar kunnen uitsluiten van Champions League-voetbal.

Dat meldt The New York Times op basis van uitkomsten van een UEFA-onderzoek dat ze in handen hebben gekregen. Manchester City zou overtredingen hebben gemaakt die in strijd zijn met de regels van Financial Fair Play.
De onderzoekskamer van de UEFA doet sinds maart onderzoek naar City, na onthullingen van Football Leaks. De Engelse kampioen zou in 2013 met de cijfers van sponsorcontracten gesjoemeld hebben om een verlies van 11,5 miljoen euro in te dekken. Een jaar later betaalde de club naar verluidt een bonus van 235.000 euro aan de manager van een minderjarige speler, namelijk Jadon Sancho. De vleugelspeler vertrok uiteindelijk alsnog naar Borussia Dortmund.
Dankzij Football Leaks kwam ook aan het licht dat Abu Dhabi - de club is sinds 2008 in handen van de familie van de emir - in zeven jaar tijd via overgewaardeerde sponsorcontracten een fortuin in City zou hebben gepompt. In 2014 veroordeelde de UEFA Manchester City al eens voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels. De club kreeg toen een boete van 57 miljoen euro, waarvan 37 miljoen voorwaardelijk. 
Mocht Manchester City worden aangepakt door de UEFA, dan is de kans groot dat The Citizens naar het sporttribunaal CAS stappen.
Artikel delen met vrienden:


Reacties (1) 


+: 602
-: 0
R: 1183
Level 5
+1

Gelukkig heeft city de PL gewonnen en niet dat achterlijke loserpool

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen