Turkije begint EK-kwalificatie met zege op Albanië


burakyilmaztr
Het Turks elftal is vrijdagavond goed begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK 2020.
Mede door goals van Burak Yilmaz en Hakan Calhanoglu werd Albanië in Albanië met 0-2 verslagen. Na een fout achterin bij Albanië maakte Burak Yilmaz, na een goed samenspel met Cenk Tosun in de 20e minuut de 0-1 voor Turkije en Hakan Calhanoglu tekende in de 55e minuut met een prachtig schot voor de 0-2. 
 
Turkije staat hierdoor samen met Frankrijk en IJsland op kop in groep H, want alle drie landen hebben vandaag gewonnen. Turkije speelt aanstaande maandag in eigen huis tegen Moldavië.
 
Albanië 0 - 2 Turkije
Andorra 0 - 2 IJsland
Moldavië 1 - 4 Frankrijk
 
Stand groep H:
1. Frankrijk 1 - 3
2. Turkije 1 - 3
3. IJsland 1 - 3
4. Albanië 1 - 0
5. Andorra 1 - 0 
6. Moldavië 1 - 0
Artikel delen met vrienden:


Reacties (10) 


+: 43
-: 0
R: 124
Level 3

Turkije altijd nummer 1


+: 2303
-: 10
R: 7050
Level 5
+1

Hele goede start van Senol en co.

Was het goed? Nee

1e helft was iedereen onwennig en weet niet wat nou precies de bedoeling was met 3 defensieve middenvelders en Cenk aan de buitenkant.

Maar na de 0-1 van killer Burak speelden we iets beter, en in de 2e helft speelden we slim en geduldig en maakten de 0-2. Burak scoorde nog prachtig de 0-3 maar die werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.+: 2303
-: 10
R: 7050
Level 5

Cijfers:

Mert 6
Gönül 6
(Zeki 6)
Kaan 7
Merih 6
Hasan Ali 6
Okay 6
Mahmut 7
Emre 6
(Dorukhan 6)
Calhanoglu 7
Cenk 6
Burak 7
(Deniz -)


+: 4872
-: 0
R: 9215
Level 5

We zijn goed begonnen. As. maandag een zware pot.


+: 18145
-: 0
R: 20677
Level 6

Slecht spel, wel 3 punten. Als we ook van Moldavië winnen zit de stemming er goed in. Ik heb de leuke en spannende tijden gemist, die gaan we naar mijn mening weer zien met Şenol. Hij moet wel meer de kans geven aan de spelers die het verdienen (Ozan Kabak en Zeki Celik bijvoorbeeld)

Straks met de aanwezigheid van Cengiz en Abdülkadir gaat het alleen maar beter lopen ins’Allah.


+: 9266
-: 0
R: 13884
Level 6

Ik was wat sceptisch over Mahmut, maar hij was de beste speler op het veld. In zulke zware uitwedstrijden zullen we veel hebben aan Mahmut en Okay, Emre is eigenlijk overbodig. We hadden het geluk wel mee vandaag, want het leek er niet echt op dat we zouden scoren. Met Cengiz en Irfan Can erbij zal het er veel beter uitzien, Senol heeft genoeg spelers waar die uit kan kiezen. Ik hoop niet dat hij net als Lucescu telkens gaat zeuren dat hij weinig keus heeft.+: 4819
-: 0
R: 3957
Level 5

Tijdens de kwalificaties wil ik het liefst:

-----------Burak----------

-Hakan - Akbaba - Cengiz

-------Okay----Irfan------

--HAK-Caglar-Ozan-Zeki-

-----------Mert------------

Mocht Emre weer snel belangrijk voor ons (GS) worden dan. Een GS speler erbij maakt het voor mij persoonlijk leuker om te volgen en ik denk dat hij veel kan scoren binnen deze ploeg. Maar Senol zal waarschijnlijk Mahmut, die een prima wedstrijd speelde, naast Okay houden en dan Irfan ervoor.

Verder heb ik liever een ander centrale duo. Caglar blijft verreweg de beste, alleen moet hij spelen bij z'n club. Ozan twijfelde ik over maar na vandaag vind ik hem makkelijk beter dan de huidige 2.

Wel een leuk eftal. Heb er best wel vertrouwen in. Burak is echt weer een beest geworden, zo goed was hij niet tijdens z'n laatste jaar bij ons. Jammer van die ruzie met Terim anders kwam die misschien terug.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

In zn laatste jaar heeft GS 3 beker gepakt. Hij heeft toen in veel dode wedstrijden met zn goals de 3 punten voor GS bezorgd en was zeker wel 1 van de allerbelangrijk ste achteraf. maar hij kon gewoon niks goed doen mensen hadden onverklaarbaar veel kritiek en soms zelfs genuine haat op hem..


+: 4819
-: 0
R: 3957
Level 5
+1

Hij was belangrijk, dat merkte je al nadat Umut z'n taken overnam. Maar op dit niveau was die ook weer niet. Vooral z'n finishing was echt slecht geworden.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Zn finishing was niet slecht hoor.. Daarom won ie ook zoveel dode wedstrijden voor ons terwijl ie maar 1 of 2 keer in positie kwam.. Hij had ook altijd een goede gemiddelde per seizoen bij ons..

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen