Europees voetbal in gevaar voor Besiktas


fikretormandenkt1
Besiktas maakt weer financiële problemen mee.
De Turkse topclub heeft een achterstand van 16-17 miljoen euro aan achterstallige salarissen en binnenkort moet de club zich melden bij de UEFA. Als Besiktas geen bewijs kan aanleveren waarin staat dat de spelers geen geld meer te goed hebben, kan Besiktas volgend seizoen uitgesloten worden van Europees voetbal. Er gaan ook berichten rond dat een aantal spelers die nog geld te goed hebben niet willen tekenen dat dat niet het geval is.
Artikel delen met vrienden:


Reacties (23) 


+: 9278
-: 0
R: 13902
Level 6
+4

Zelfs de normale medewerkers krijgen al een tijdje niet betaald. Wat gaat een masseur per maand verdienen? 4000 TL? Fikret Orman had 2 miljoen TL tegoed van de club, die heeft die onlangs teruggepakt. De voorzitter, die een godsvermogen heeft, pakt zijn geld terug, terwijl mensen die brood op de plank moeten brengen hun geld niet krijgen.

Ik wil veel zeggen over Fikret Orman, maar waarschijnlijk wordt mijn reactie dan verwijderd. Ondanks alles heb ik meer respect voor Senol Günes. Hij heeft nog 2.5 miljoen euro tegoed, heeft nooit gezeurd om zijn geld en hij heeft meerdere keren gezegd dat we de salarissen moeten betalen en desnoods geen spelers aan moeten trekken. Voor Fikret Orman heb ik totaal geen respect meer en ik kan niet wachten tot hij opdondert.


+: 453
-: 90
R: 944
Level 4
+2
H09

Oyle deme Bona kardes, Bjkmartal kardesimiz hersey gulluk gulustanlik diyer simdi ve kendi kulubune elistiren besiktasli olmaz falan der.+: 2305
-: 10
R: 7057
Level 5

Bona
Her sey gulluk gulistanlik sen Besiktasli degilsin


+: 453
-: 90
R: 944
Level 4
H09

kijk is aan lol.


+: 3985
-: 0
R: 8500
Level 5

@Bona Fide

Ik had al het idee dat BJK op een vooravond van een grote ramp stond. Dit was in juni 2017 na jullie 15e titelwinst. Maar dat het zover zou komen dat je Fiko zou haten... damn...

O.Pereira denen sahis da diyordu. Maar hij riep het na elke puntenverlies sinds 2015.


+: 453
-: 90
R: 944
Level 4
H09

wie is o pereira?+: 3985
-: 0
R: 8500
Level 5

Stux lan bilmezmisin? Hij schreef in 2015-16 vaak grote teksten aan reacties waarom Fener beter zou gaan en BJK zou instorten. Ama oyle yaziyordu ki Fenerli olarak inanasin geliyordu. Maar praatte gewoon doelloos aq.

2015-16 sezonun efsanelerinin birisi. Na Skywalker en Onur.


+: 453
-: 90
R: 944
Level 4
H09

Hahahahaha dogru ya lan, adam efsaneydi amk adamin yazdiklarina inaniyoru millet ama. Adam hakli cikti ama.

Bestasin bu surece, fikret orman ve saz arkadaslari yuzunden oldu. Ilk geldigi zaman genc, ucuz ve potansiyel oyuncularla sampiyon oldu ondan sonra efendi besiktas, dunya kulubu besiktas, come to besiktas falan filan paralarina saga sola atti, sonuc ortada.


+: 9278
-: 0
R: 13902
Level 6
+1

Ik dacht ook niet dat het zo ver zou komen, twee jaar geleden was ik de grootste fan van FO en Senol Gunes. Maar na die titelwinst in 2017 zijn ze allebei veranderd, ze zijn vergeten waar ze vandaan komen.


+: 453
-: 90
R: 944
Level 4
H09

Ik zeg dit altijd maar blijf het nog een keer zeggen.

De eerste club die meer naar de scouts luistert ipv managers, en de eerste club die een coach aanstelt die modern voetbal laat spelen zal heel veel successen boeken.

Kijk wat Ajax presteert met Erik ten Hag, coachde Bayern munchen 2 daarna Utrecht nu Ajax en 0-2 voor tegen Madrid en uit.

Het tijdperk van Senol, Terim, Yanal zijn over. Het is gewoon zo makkelijk te counteren. Bij Yanal en Terim moet je de bal hoog spelen, om de pressie uit te schakelen of snel passen en mannetjes met steekpassen de achterste linies te gebruiken. Bij Senol moest je alleen quaresma en talisca uitschakelen met zijn voorzetten systeem.

Een normale voetbal liefhebber zou na 45 minuten het kotsbeu zijn, het is gewoon het kijken niet waard wat onze teams doen. Als ik zie wat benfica speelt of een Ajax.+: 3985
-: 0
R: 8500
Level 5

In Turkije hebben zaakwaarnemers veel te veel invloed waardoor we aan sh*t spelers vast zitten. Een nieuwe koers volgen is geen makkelijke optie. Fener wilt dit maar we zijn niet in de situatie om het voort te zetten. Een ieder die hun jeugdspelers opbouwt en verkoopt is 10 stappen voor. Dan heb je financiele middelen om nieuwe spelers aan te trekken zonder types als Ahmet Bulut die je uitknijpt.

Wat ook een probleem is is salarislasten.. we bieden salarissen aan die we niet kunnen betalen. In plaats van hoge salarissen kan je hogere transfersommen bieden. Wat de Turkse Clubs nekt is de hoge salarissen. Dit is nog steeds de grootste probleem.

Als Gala dit seizoen geen kampioen wordt hebben we volgend jaar een vacuum in de competitie. Iedereen kan kampioen worden. Degene die wordt zal een aantal jaren de best presterende club wezen met misschien ook nog door kampioenschappe n te behalen.


+: 453
-: 90
R: 944
Level 4
H09

Niemand verplicht je om met een zaakwaarnemer te werken, Bulut heeft al de rechten van de bekendere spelers. Een speler als Marcao, Luyindama kan je ook gewoon zonder zaakwaarnemer kopen.

De salarissen zijn erg ja, ze moeten bijvoorbeeld een plafond van 2,5m invoeren en niemand mag er boven komen. Zo voorkom je enorme lasten, een potentiele jonge speler kan je altijd nog scouten, maar het is wel lastiger dan voor heen.

6 jaar geleden haalden FB, de toenmalige topscoorder Sow voor 10 miljoen nu betaal je 90 miljoen. We moeten ook ons richten op landen in de balkan en zuid-amerika, daar is waar Ajax nu scout.

Ali ece had aangegeven tijdens een programma dat scouts van Besiktas met hele hele goede namen kwamen, die nu op de top zitten maar Orman gaf het geld uit aan sensatie transfers.


+: 3985
-: 0
R: 8500
Level 5
+1

@H09

Als je naar de namen kijkt waar onze topclubs aan zijn gelinkt maar achteraf niet hebben gehaald zou je echt schrikken. Nee, onze topclubs kozen voor korte termijn namen zonder enige financiele potentie. Van Persie, Drogba, Pepe. Leuk zulke transfers maar je gaat er niet vooruit behalve met shirtverkoop. Je salarislasten gaan je wel nekken in de periode. Heel opvallend dat na de komst van zulke spelers de club financiële problemen begon te ervaren. Gelde kufur etme..

De reden waarom ik zaakwaarnemers opnoem is dat ze veel invloed hebben. Ze kunnen je neerhalen met media en andere clubs beinvloeden om niet fatsoenlijk te praten over transfers. Naar mijn mening gaan we geen spelers meer halen van zaakwaarnemers als Ahmet Bulut. Dit soort flkkrs verdienen bakken met geld over onze ruggen.

De salarislasten moeten drastisch omlaag. Naar mijn mening krijgen Turkse spelers in Lira uitbetaald. Geef ze 4-7 miljoen TL gemiddeld en je komt goedkoper uit dan wat je ze in euro's betaalt. De buitenlanders die meer dan 2,5 miljoen verdienen moeten rond 2020 allemaal weg. Dit is financieel niet meer uit te houden.

Beşiktaşa gelince. Beşiktaş had een geweldenaar genaamd Altinsay. Maar die man hebben ze weggewerkt. Hij had BJK nu nog meer geholpen. Eerlijk is eerlijk, BJK nu is net zo triest bezig als GS onder Özbek in 2016 toen ze Cavanda hebben gehaald omdat een neefje van een bestuurder hem youtubd bekeek. Triest gewoon. Sonra Ajax'a bakiyom...


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Ik had dit al aan het begin voorspeld. Toen ze nog in de feda zaten. "Er komt een dag waarop Bjklilar zich masaal gaan keren tegen Fiko orman" Ik werd toen voor gek verklaard en zie hier..


+: 1018
-: 10
R: 2633
Level 5

als we niet meedoen, kunnen we ook niet genomen worden+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Ik zou ook niet tekenen als ik bij Bjk zou spelen.. Er is genoeg binnengekomen dus Bjk moet gewoon de salarissen op tijd uitbetalen.. Wat een gekkigheid zeg


+: 5076
-: 0
R: 6091
Level 5

En dan zaten ze ons hier uit te lachen dat Galatasaray salaris niet kon betalen..


+: 2305
-: 10
R: 7057
Level 5
+1

Iedereen hier weet weer precies hoe het zit. Masallah we hebben hier een paar Turkse versies van Peter R. de Vries rondlopen op deze site.

Een ding is zeker; Fikret Orman zijn laatste maanden zijn bezig. Er zijn veel te veel vragen waar hij geen antwoord op geeft waardoor dit soort ongenuanceerde berichten naar buiten komen. De opportunisten lachen zich kapot.

Ook de onduidelijkheid rond Senol Gunes is schandalig. Er wordt gezegd dat hij de volgende interlands al aan het voorbereiden is.

Omo boz ono 3 yollok kontrot vorocoyoz

Sktir git artik


+: 9278
-: 0
R: 13902
Level 6
+1

Haber1903 meldt dit en die zijn altijd heel goed geinformeerd. Het is geen geheim dat salarissen niet op tijd worden betaald en het is ook geen geheim dat Fikret Orman zijn eigen geld al heeft gepakt, dat is zwart op wit bewezen. Senol Gunes ontslaan ze niet omdat hij dan iets van 2.5 miljoen euro mee moet krijgen en Senol neemt geen ontslag omdat hij dan afstand doet van een deel van dat bedrag.+: 2305
-: 10
R: 7057
Level 5

We gaan moeilijke tijden tegemoet dat is zeker..

Ergste vind ik de salarissen van het personeel als dat waar is.. Maar 1 ding is ook zeker.. Er zijn heel veel slangen die Besiktas de grond in willen schrijven in de media en die nu dingen overdrijven of aandikken. In Turkije win je niet alleen op het veld, 50% win je daarbuiten.

Fenerbahce speelt tegen degradatie en zit financieel ook in de shit en gaat zeer wss een Uefa straf krijgen maar over hun wordt half niet zo kritisch geschreven als over Besiktas. Na de derby tegen ons werd zelfs net gedaan of Fener geweldig was.. Ze staan 2 pt boven de streep a m k


+: 9278
-: 0
R: 13902
Level 6
+1

Verschil is wel dat Koc iets van 50 miljoen dollar in de club heeft gepompt. En waar de helft van onze selectie om zijn geld zeurde en een klacht indiende bij de FIFA, is dat bij Fener niet het geval. Daarnaast, wat kan het ons schelen wat er bij GS en FB gebeurt? Iedere club heeft aparte afspraken gemaakt met de UEFA, wij moeten ons daar aan houden.

Wat de media betreft, de voorzitter en trainer geven hen die mogelijkheid om dingen aan te dikken, al denk ik niet dat ze het aandikken.


+: 2305
-: 10
R: 7057
Level 5

Zeker weten dat ze het aandikken..

Zoals dat durum verhaal van Tolgay. Er wordt heel veel verzonnen en aangedikt. Media is heen invoedrijk in de beeldvorming in Turkije.


+: 9278
-: 0
R: 13902
Level 6

Die verslaggevers die dat doen, hebben allemaal goede contacten met onze bestuursleden. Tolgay kreeg al een tijdje niet betaald, hij wilde niet meewerken dus toen kregen zij instructies om zo'n lulverhaal op te zetten. Ilhan Mansiz zou zogenaamd rugklachten hebben en daarom zou die vertrokken zijn. Gisteren deelde hij een foto van de sportschool, dat leek niet op iemand met rugklachten. Ook bij hem ging het om salaris. Zelfde met Quaresma, wiens vrouw zogenaamd terug zou willen. Onzin natuurlijk. We bekritiseren Senol, maar het is niet makkelijk om een team te leiden dat bestaat uit spelers die hun salaris niet of niet op tijd betaald krijgen.

Hoofdschuldige voor de huidige situatie is het bestuur en dan vooral Fikret Orman. Zij betalen niet op tijd, zij houden zich niet aan de afspraken en zij doen hun werk niet goed. En dan moet ik verwachten dat deze groep ons hier weer uit zullen halen? Als ik kon stemmen, zou ik zonder twijfel voor de tegenstander van Orman stemmen, als hij uberhaupt al mee gaat doen aan de verkiezingen.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen