Besiktas van Şenol Güneş weer te sterk voor Galatasaray


senolgunessampii
Besiktas heeft de derby tegen Galatasaray gewonnen. Het werd in het Vodafone Park stadion 1-0 voor de Turkse topclub. Het winnende goal kwam van Adem Ljajic. 
Besiktas begon heel goed aan het duel. Ze voerden press uit en lieten Galatasaray helemaal geen ruimte achter om te spelen. Ook waren ze georganiseerd goed bezig en ging de bal goed rond. De treffer die Besiktas zocht, vond Adem Ljajic na een kwartier spelen. Het talent van Torino die Besiktas de afgelopen weken op de sleeptouw heeft genomen, kwam weer in actie en schoot een penalty moeizaam binnen. De bal werd nog even aangeraakt door doelman Muslera.  Na het doelpunt ging Besiktas verdedigen en had Galatasaray alle controle in handen. Ze probeerden via lange ballen aanvallen te creëren, maar dat lukte niet echt. Hierdoor gingen beide ploegen 1-0  de rust in.
 
In de tweede helft waren beide partijen even goed. Beide ploegen gingen het middenveld snel voorbij. Scheidsrechter Cüneyt Çakır gaf Galatasaray in de 69e minuut een strafschop, nadat Onyekuru over Necip Uysal struikelde en bal tegen zijn arm kreeg, maar dat werd even later afgekeurd door het VAR-team. In de slotfase kreeg Besiktas nog 2 100% doelkansen, maar die werden op een egoïstische wijze verprutst door Caner Erkin en Quaresma. Maicon kon in de laatste seconden via een vrije trap scoren, maar schoot hoog over. 
 
Besiktas gaat Galatasaray nu voorbij op de ranglijst en heeft 24 punten uit 14 wedstrijden. Ze staan met 6 punten achter Basaksehir (30), en 1 punt achter Kasimpasa (25).
 
Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen