“VAR wordt alleen niet bij de wedstrijden van Besiktas toegepast”


fikretormankizgin
Fikret Orman, de voorzitter van Besiktas heeft onlangs de onderstaande uitspraken gedaan.
“Het is tijd om over een aantal waarheden te praten. Wij hebben jarenlang geprobeerd om ons als een voorbeeld figuur te gedragen. Ik heb de afgelopen 6,5 jaar geprobeerd om niet over dit soort onderwerpen te praten. Ik wou dit altijd intern oplossen. Ik zocht het probleem altijd eerst bij ons zelf. De supporters willen dat ik mijn hand op de tafel sla. Dat is populair gedrag en dan ga ik nog steeds niet doen. De afgelopen twee weken worden spelers van Besiktas in elkaar getrapt in Bursa en Konya. Het VAR-systeem is naar Turkije gebracht om kritiek op de scheidsrechter te verminderen. Het VAR-systeem is hier heel goed geschikt voor, tenzij je dit goed gebruikt. Tijdens een wedstrijd viel het VAR-systeem uit en iedereen zag dan men het nodig had. Systemen maken geen fout, dat doen mensen. De mensen die verantwoordelijk zijn voor het VAR-systeem functioneren niet goed. VAR wordt alleen niet bij de wedstrijden van Besiktas toegepast. Dit kan toch niet. Een speler pakt de bal met zijn hand, iedereen ziet dat, maar de scheidsrechter niet. Weg penalty. Ze zijn begonnen om het VAR-systeem tegen ons te gebruiken. Het VAR heeft op dit moment geen systeem. Het wordt willekeurig gebruikt. Wanneer het hen uitkomt. TFF is hier verantwoordelijk voor. Mensen moeten opgeleid worden om dit systeem goed te gebruiken. Wij zeggen elke keer dat er geen opzet is in het spel, maar ik begin mijn mening hierover te veranderen. Ik zie gewoon dat men slechte bedoelingen heeft. Iedereen moet zijn werk gewoon goed doen. Niemand wil voordeel van het systeem. Het moet gewoon eerlijk gebruikt worden. Cüneyt Çakır presteerde heel goed op het WK, waarom niet in Turkije? Door een partij te kiezen, kom je nergens. Ik ga vragen zodat er iemand van buiten Turkije komt om een rapport te maken over het VAR-systeem en het gebruik hiervan.”
Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen