Belgisch voetbal: Politie start actie tegen matchfixing en geld witwassen


euro
De politie is in de Belgische voetbalwereld een groot onderzoek gestart.
Mogi Bayat, de belangrijkste zaakwaarnemer van het land werd opgepakt in het kader van een onderzoek van het federaal parket rond financiële fraude en witwassen in het voetbal. Ook wordt er een onderzoek verricht naar matchfixing in de Jupiler Pro League. Ivan Leko, de trainer van Club Brugge moest ook mee naar de politiebureau.
 
Mogi Bayat is de belangrijkste voetbalmakelaar van België en regelde bij vele clubs de transfers waaronder  Anderlecht en Club Brugge.
 
Belgische justitie schijnt aanwijzingen te hebben dat de financiële boekhouding van Bayat niet echt klopt. Politie verhoord nu een aantal personen die betrokken zijn bij dit onderzoek.
Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen