Vrije val Başakşehir op komst


avcidusunceli
Başakşehir staat al weken op de eerste plaats in de Turkse competitie.
De club uit Istanbul heeft 58 punten en stevent af richting zijn eerste kampioenschap in Turkije. De afgelopen maanden gingen er geruchten rond dat de club van voorzitter Göksel Gümüşdağ veel overheidssteun kreeg door middel van sponsoring van overheidsbedrijven. Gezien AKP Istanbul tijdens de verkiezingen heeft verloren aan CHP’er Ekrem İmamoğlu (Hij is de nieuwe burgemeester van Istanbul) lijkt hier een einde aan te komen. “Ik geef geen goedkeuring dat overheidsgeld systematisch aan een club wordt toegediend. De overheid kan geen sponsor zijn van Başakşehir.”, aldus Ekrem İmamoğlu. 
 
Bij Başakşehir spelen grote sterren zoals Arda Turan die 6 miljoen euro heeft gekost voor een periode van 1,5 jaar. Adebayor verdiend 4 miljoen euro per jaar. Robinho, Demba Ba, Visca, Gökhan en Emre verdiend 2 miljoen euro aan jaarsalaris. Als deze bedragen kan de club probleemloos betalen, ondanks dat ze maar een beperkt aantal supporters hebben (85.000 volgers op Twitter).
 
De volgende bedrijven zijn (OFFICIEEL) de sponsors van Başakşehir:
Deco-Vita, Medipol, 3. İstanbul, THY, Doğa, Ziraat Katılım, İntercity, Macron, Fakir, İntermega Güvenlik, Kalyon, Sırma, Turex, Nef, Vodafone, Sunny, Kiğılı, Denizbank, Burger King en İGDAŞ.
Artikel delen met vrienden:


Reacties (17) 


+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6

Het is niet zo dat ze opeens gaan degraderen, die contracten zijn al getekend, daar kunnen ze niet zomaar van af. Waarschijnlijk worden ze niet verlengd, maar als Basaksehir kampioen wordt en een paar van die grootverdieners loost, en misschien nog een speler verkoopt (Visca of Irfan) draaien ze volgend seizoen gewoon weer bovenin mee.


+: 5270
-: 0
R: 6426
Level 5
+2

Overheid clubje.+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6
+1

Wat Basaksehir krijgt is niks vergeleken met de belastingschuld en van de top 3 die door de overheid zijn kwijtgescholden .


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5
+2

Belasting = Betalen..

Basaksehir = geld ontvangen.

Jij vergelijkt appels met peren !!


+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6
+3

Er zit geen verschil tussen. Je moest bijvoorbeeld 10 miljoen TL betalen, maar de overheid zegt, 'laat maar'. Die 10 miljoen TL kan je dan in je zak houden, dus die 'ontvang' je ook van de overheid. Appels en peren, uiteindelijk is het allemaal fruit.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Betalen en ontvangen zijn 2 verschillende dingen maatje.. Dat is echt zo.+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6

Maar je hebt niks betaald 'maatje', terwijl je verplicht was te betalen. De overheid heeft het je dus gegund, net zoals ze het Basaksehir gunnen. Dat geld ontvang je dan toch ook van de overheid, want de overheid had er recht op. Kun je er wel omheen gaan draaien, maar er zit geen verschil tussen.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Dat zijn 2 totaal verschillende dingen kom is een keer in de echte wereld leven.. Gaan ze m nog plusjes geven ook zodat ie zichelf gaat geloven.. Siz de az degilsiniz ha hiero..

Als je belasting korting krijgt ontvang je helemaal niks. geen cent. Je moet alleen minder afdragen..

Basaksehir heeft geld ontvangen wat de belastingbetale r heeft afgedragen. Dus ze hebben iets gekregen..

Als je t nou nog niet snapt dan moet je maar weer naar school ofso..


+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6

Je bent net een klein kind die telkens nee roept. Ten eerste, wat de clubs hebben gekregen was geen korting, het is gewoon kwijtgescholden . Ten tweede, dat belastinggeld dat de clubs hadden moeten betalen, kan de overheid investeren in infrastructuur, voorzieningen, etc. Dat kunnen ze nu dus niet doen, want dat geld hebben ze nooit ontvangen. Dus je kunt als het ware zeggen dat ze het belastinggeld terug hebben gegeven aan de clubs.

Belastinggeld > Gemeente > Basaksehir
Belastinggeld > Staat > Top 3


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Nogmaals dit zijn alleen in jou eigen wereldje 2 identieke dingen..

In de echte wereld zijn belasting kortingen/kwijt schelden van belastingen en giften/staatsst eun 2 totaal verschillende dingen.

Ook worden ze in de financiele wereld compleet van elkaar gescheiden en hebben ze niks met elkaar te maken..

Ik ga er voorderest niet meer op in. Je bekijkt t maar lekker LOL+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6

Ok, maar dit is niet de financiële wereld.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5

Jij bent de kind hier hoor Bona.. Dat bewijs je maar weer.. Je weet dat je ongelijk heb.


+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6

Ik heb je 3 keer proberen uit te leggen waarom er gewoon geen verschil zit tussen het kwijtschelden van belastingen die een club hoort te betalen en het geld dat een andere club ontvangt als 'sponsorgeld'. In beide gevallen kost het de overheid geld, want aan Basaksehir geven ze geld en het geld dat ze van de top 3 moeten ontvangen, laten ze liggen. Dus in beide gevallen worden de clubs gematst, en kost het de overheid geld, voor de honderdste keer. Ze konden net zo goed de clubs die belasting wel laten betalen en het vervolgens weer teruggeven, dan zouden ze het wel 'ontvangen' in jouw ogen. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. Maar ga vooral door met interessant te doen.


+: 222
-: 0
R: 1044
Level 5
+1

Ben blij dat we van die gek van een Erdogan af zijn.. Als hij gewoon met zn poten van het Turkse voetbal af bleef zoals je van een "wereldleider" mag verwachten was Rize allang gedegradeerd en stond Basak nu ergens onderaan of ze waren uberhaubt niet eens in de SL gekomen..

Erdogan heeft door dit soort achterlijke dingen te doen de verkiezingen verloren.


+: 3012
-: 10
R: 8479
Level 5
+1

Als jij denkt dat ´We´ van Erdogan af zijn ben je nog dommer dan ik dacht..

En al die onzin dat Basaksehir en Rize door Erdogan zijn geholpen, praat niet uit je nek als je geen bewijzen hebt man..+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6

Af zijn? Volgens mij heb je nog niet door dat dit de gemeentelijke verkiezingen waren en dat Erdogan nog steeds president is. En alleen zijn 'jas' is al genoeg voor zijn mensen om nek aan nek te gaan tijdens die verkiezingen, ook al is hij zelf geen kandidaat.


+: 9361
-: 0
R: 14462
Level 6

Baskomutanimizi n emrindeyiz.

Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen