Officieel: Trainer Abdullah Avci verlengt contract bij Basaksehir met vijf jaar


avcol
Abdullah Avci staat ook volgend seizoen aan het roer bij Medipol Basaksehir. 

De 54-jarige trainer heeft donderdag zijn aflopende contract met vijf jaar verlengd, tot de zomer van 2024.
 
Avcı begon zijn trainerscarrière bij het tweede elftal van Istanbulspor in 2002. Twee jaar later bekleedde hij dezelfde functie bij Galatasaray SK. In 2005 werd hij bondscoach van het Turks voetbalelftal onder 17. Hij won het EK onder 17 in 2005 door in de finale Nederland met 0–2 te verslaan. 
 
Ook werd hij vierde op het WK onder 17 in 2005. Daarna werd hij in 2006 coach van Istanbul Büyükşehir Belediyespor. In het seizoen 2010-2011 haalde hij met Istanbul B.B. de Turkse bekerfinale. Die werd na strafschoppen verloren van Beşiktaş JK. 
 
Op 17 november 2011 werd Avcı aangesteld als bondscoach van Turkije, als gevolg van zijn prestaties met het elftal onder 17. Op 20 augustus 2013 stapte hij op, nadat hij zich niet wist te kwalificeren voor het WK 2014. Hij werd in 2014 opnieuw coach van Istanbul Büyükşehir Belediyespor.
 
Artikel delen met vrienden:


Dit nieuwsartikel kan gebaseerd zijn op bronnen uit de Turkse media waarvan niet kan worden bepaald of ze de werkelijkheid vertonen. Turksvoetbal.net wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en discussieer het nieuws met plezier, maar neem het niet al te serieus (Tenzij er officiële bronnen zijn vermeld).
Je moet ingelogd zijn om voor deze artikel te kunnen reageren. Wanneer je nog geen account hebt kun je je gratis registreren.
Registreren
Inloggen